Interimatele de la SRI, SIE si Parchetul General s-au completat cu un nou interimat la varf: ministrul apararii, Teodor Atanasiu, a fost suspendat din functie de presedintele Basescu pe durata anchetarii sale pentru "abuz in serviciu".

Ministrul liberal si-a pierdut titlul in aceeasi zi cu trecerea in rezerva a sefului Statului Major, generalul Eugen Badalan, trimis la randu-i in judecata de dl Atanasiu tot pentru abuz in serviciu. Cum s-ar zice, abuz pe abuz se scoate - iar dl Basescu l-a dat pe Badalan la schimb cu Atanasiu, ceea ce i-a facut pe amandoi sa se considere victime.

Daca generalul Badalan avea sa se declare ca atacat de teroristi: "asistam la atacarea turnurilor gemene ale societatii romanesti: armata si biserica" si sa se considere carne de turn in acest razboi, in cazul dlui Atanasiu lucrurile s-au agravat.

PNL s-a declarat "provocat" de gestul presedintelui, care n-a asteptat inceperea urmaririi penale si l-a suspendat pe ministru abuzand de prerogativele sale.

Desi, sincer vorbind, dl Atanasiu nu e un personaj pe care sa-l regrete cineva, faptul ca el a fost suspendat nu din cauza puzderiei de gafe in care s-a ilustrat, ci din cauza plangerii consilierului prezidential Adriana Saftoiu, a determinat PNL sa se solidarizeze total cu ministrul sau, acuzandu-l pe dl presedinte ca produce instabilitate in tara. "Presedintele nu ne mai reprezinta", a declarat ritos dl Crin Antonescu.

Dar incompetenta dlui Atanasiu reprezinta PNL? Nu e mai putin adevarat ca, suspendandu-l pe dl Atanasiu mai mult pe baza propriilor declaratii decat pe probe si salvandu-l pe ministrul democrat Berceanu de o reclamatie mult mai serioasa, presedintele Basescu a transformat o masura dreapta - precum schimbarea dlui Atanasiu - intr-o masura, partinitoare si un nou "Casus belli" in Alianta.

De parca nu erau destule. Dar cum razboiul dintre Palatele Cotroceni si Victoria nu mai respecta nicio lege, combatantii au adus aproape toate institutiile in situatia de a scoate la iveala tot ce au mai rau, mai agresiv si mai ridicol. Sa duci Alianta la cimitir din cauza lui Atanasiu - Bijboaca si a barfelor sale la adresa dnei Saftoiu, e penibil.

Sa-l transformi din aceasta pricina pe dl Atanasiu in stegar al anticoruptiei, e caraghios. Noul episod l-a determinat pe dl Geoana sa consemneze cu satisfactie ca "asistam la decesul aliantei PNL - PD". Intrebarea crestineasca pentru acesti razboinici ai luminii ar fi: exista viata dupa suspendare? Sau numai bataia pe coliva?