Alpinistii brasoveni plecati in expeditie pentru cucerirea varfului Nanga Parbat, denumit si "Muntele ucigas", de 8.125 de metri, au hotarat sa coboare de pe munte in urmatoarele doua - trei zile, desi nu au atins aceasta cota, transmite TVR.

Ei au luat aceasta decizie dupa ce, miercuri seara, s-a intrerupt legatura cu doi colegi de ai lor - Szocs Imre, 36 de ani, si Torok Ianos, 42 de ani - aflati la altitudinea de 7.100 de metri, in ascensiune spre varf.

"Am reusit sa iau legatura, sambata dimineata, cu conducatorul expeditiei, Alexandru Floricioiu, aflat in tabara de baza situata la 3.500 de metri.

El mi-a spus ca a hotarat ca, in urmatoarele doua-trei zile, cei sase membri ai expeditiei si medicul care-i insoteste sa coboare de pe munte pentru ca vremea s-a imbunatatit si le permite acest lucru ", a declarat, sambata, Dorin Dragoi, unul dintre membrii expeditiei, revenit de curand in tara.

Dragoi a precizat ca, personal, nu a reusit sa comunice cu cei doi alpinisti aflati la altitudinea de 7.100 metri, pentru ca, sambata dimineata, legatura telefonica a fost dificila. El crede, insa, ca ceilalti colegi i-au contactat, "din moment ce au hotarat sa coboare muntele".

Potrivit Realitatea TV, cei doi alpinisti se aflau la temperaturi de minus 30 de grade si aveau mancare si oxigen doar pentru cinci zile.