Mona Musca a facut politie politica, a decis CNSAS, marti, potrivit unor surse din Colegiu citate de TVR.

Mircea Dinescu, membru CNSAS a declarat pentru HotNews.ro ca "verdictul final se stie", adaugand ca el s-a abtinut de la vot.

Mona Musca spune ca deocamdata nu a primit decizia CNSAS si este revoltata pentru scurgerile de informatii catre presa. Fostul deputat liberal a adaugat ca daca decizia CNSAS este ca ea a facut politie politica, o va contesta in instanta, atunci cand o va primi.

"Am aflat din presa ca exista o decizie a CNSAS de politie politica. Asta este foarte grav, ca intai sa aflu eu, afla altii. Deocamdata nu am fost anuntata", a declarat Mona Musca.

"O decizie a CNSAS trebuie sa aiba la baza un probatoriu, respectiv identificarea colaborarii efective in sensul incalcarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului", a adaugat Musca.

CNSAS a luat, marti, mai multe decizii in ceea ce priveste colaborarea unor oameni politici cu fosta securitate, a anuntat fostul purtator de cuvant, Cazimir Ionescu.

Acesta a explicat ca in sase cazuri s-a hotarat ca respectivele persoane nu au colaborat cu fosta securitate ca politie politica iar intr-un singur caz s-a stabilit ca persoana respectiva a facut politie politica.

De asemenea, decizia in trei cazuri a fost amanata si s-au facut invitatii pentru audiere, cerandu-se documente suplimentare.

Cazimir Ionescu a refuzat sa dea nume de persoane in cazul carora s-au luat decizii.

Verdictele CNSAS trebuie mai intai sa ajunga in mainile persoanelor vizate care pot decide daca fac sau nu publica hotararea CNSAS si care o pot contesta in termen de 15 zile.

Mona Musca a fost exclusa din partid in 2 septembrie 2006, dupa ce a recunoscut ca a semnat un angajament cu securitatea.

Potrivit ultimului sondaj INSOMAR, 32,3% dintre cei chestionati au multa sau foarte multa incredere in Mona Musca, fata de 45,7% la inceputul lunii august, inaintea aparitiei acuzatiilor cu privire la colaborarea cu fosta securitate.