Dana Nastase - sotia fostului premier, Adrian Nastase, s-a prezentat, luni dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a studia documentele care o inscrimineaza in dosarul Zambaccian. Ea a declarat jurnalistilor, inainte de a intra la audieri, ca singura sa vina consta in faptul ca "este sotia lui Adrian Nastase".

De altfel, tot luni, s-a prezentat la DNA si Adrian Nastase. "Am primit invitatie sa vin si astazi la DNA, pentru ca maine va fi definitivat Raportul de tara si probabil trebuie sa fiu si astazi la televizor, ca sa se vada ca e foarte hotarata si serioasa campania anticoruptie", a declarat Nastase.

El sustine ca dosarul este un "produs de linsaj mediatic care trebuie sa distruga un adversar politic". Fostul presedinte al PSD considera ca tehnica utilizata de procurori impotriva sa este asemanatoare cu cea din perioada comunista.

In dosarul Zambaccian, Adrian Nastase este invinuit pentru luare de mita, iar sotia sa, Dana Nastase, pentru complicitate la luare de mita.

Fostul premier ar fi primit de la Irina Jianu termopane, parchet si mobilier in valoare de aproximativ 400.000 euro, pentru a o mentine in functia de sef la Inspectoratul de Stat in Constructii.

O parte din aceste bunuri enumerate in dosarul Zambaccian au fost oferite prin intermediul firmei Vertcon Bacau, ai carei asociati au fost Irina Jianu si Sergiu Sechelariu - fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor, condus atunci de Miron Mitrea.

In acelasi dosar i s-a prezentat deja materialul probator si lui Ioan Paun, fost consul general al Romaniei in China si consilier economic la reprezentanta Romaniei din Shanghai.

Paun este invinuit pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la folosirea, in fata autoritatilor vamale, a unor documente falsificate.

Prin intermediul lui Paun, Nastase ar fi primit mobila chinezeasca in valoare de peste 100.000 de euro.