PSD a prins aripi dupa nominalizarea lui George Maior la sefia SRI si mai vrea si postul de comisar european. Liderii PSD mizeaza pe faptul ca Tariceanu nu va dori sa o desemneze pe Monica Macovei, care este o apropiata a lui Traian Basescu, si spera ca din razboiul PNL-PD sa cistige din nou, asa cum s-a intimplat in cazul SRI.

Monica Macovei si Adrian Severin sint - potrivit unor surse din PSD - persoanele cu cele mai mari sanse sa ocupe postul de comisar european rezervat tarii noastre o data cu integrarea in UE. Ieri, purtatorul de cuvint al PSD, Cristian Diaconescu, a afirmat ca PSD isi va manifesta „intreaga influenta“ pentru desemnarea persoanei care va ocupa postul de comisar.

Zilele trecute, problema s-a discutat si cu ocazia intrevederii dintre Mircea Geoana si Manuel Barroso, ocazie cu care - spun surse din partid - liderul PSD a facut lobby pentru desemnarea unui comisar european din partea socialistilor romani.

PSD a criticat ieri faptul ca partidele de la putere din Romania inca n-au ajuns la un consens in privinta viitorului comisar. PD sustine doi candidati - Monica Macovei si Anca Boagiu -, iar UDMR l-ar putea sustine pe senatorul Gy?rgy Frunda.

Citeste articolul complet in Cotidianul