Vlad Munteanu si Sergiu Radu au devenit noii eroi ai micutului orasel german Cottbus. Cei doi romani tin practic in spate echipa locala, Energie, care ocupa locul zece in clasamentul din Bundesliga. Energie, echipa nou-promovata in prima liga, a strans opt puncte in primele sase etape, aportul romanilor fiind decisiv la aceasta zestre.

Vlad Munteanu si Sergiu Radu sunt titulari incontestabili in trupa antrenata de Petrik Sander si isi fac datoria aproape meci de meci. Arminia Bielefeld a invins sambata pe Energie, scor 3-1, dar Vlad si Sergiu le-au dat mari emotii celor de la Arminia. In minutul 22, cei doi romani au conlucrat perfect la o faza de atac pe care ex-dinamovistul a fructificat-o, deschizand scorul.

Chiar daca Arminia a intors rezultatul, prestatia compatriotilor nostri a fost laudata de fanii din Cottbus.

Schimbarea la fata

Sergiu Radu este un „veteran” la Cottbus, el fiind unul dintre golgheterii echipei in sezonul trecut, cand s-a obtinut promovarea. Din aceasta vara, lui „Schija” i s-a adaugat si Vlad Munteanu. Fotbalistul capricios de la Dinamo s-a schimbat mult in bine dupa transferul in Bundesliga.

Fotbalistul care in ultimii ani juca la adevarata lui valoare numai cand avea chef si-a revizuit atitudinea fata de meserie si s-a incadrat perfect stilului nemtesc, fara deraieri de la disciplina si viata sportiva. Vlad Munteanu nu se mai „lauda” cu fotomodele si baruri de noapte, ci lucreaza la relansarea carierei.

„Stranieri” din zece tari

Energie a strans jucatori din toate colturile lumii. „Scouterii” de la Cottbus au transferat patru polonezi, doi romani, doi brazilieni, doi croati, un englez, un ungur, un chinez, un macedonean, un camerunez si-un ghanez. Cei care conteaza decisiv in jocul si rezultatele echipei sunt insa romanii. Energie a marcat pana acum sapte goluri. Dintre acestea, Vlad Munteanu are trei reusite, iar Sergiu Radu - doua!