Ministerul Afacerilor Externe a confirmat pentru HotNews.ro ca intre cei sapte muncitori rapiti pe o platforma petroliera din Nigeria se afla si un roman.

„Avem un roman rapit", ne-a declarat purtatorul de cuvant al Institutiei, Corina Vintan, desi, initial intr-un comunicat, MAE anuntase ca nu are informatii potrivit carora intre ostatici ar fi si romani.

Potrivit Realitatea TV, ministrul de Extene, Razvan Ungureanu a confirmat ca romanul rapit este Emil Neagu de 57 de ani.

Alaturi de el se afla patru britanici, un filipinez si un indonezian.

BBC News scria ca marti noaptea, cinci muncitori au disparut de linga sediul companiei Exxon Mobile din orasul Eket, regiunea Rivers. Potrivit BBC, unele surse industriale citate afirma ca doi dintre agentii de securitate ai companiei au fost ucisi in aceasta actiune.

Muncitorii de pe platformele industriale sunt frecvent tinta rapirilor. Bandele criminale din zona au gasit astfel o modalitatea de a se finanta, cerind companiilor rascumparare in schimbul angajatilor.

Marti, cel putin cinci soldati nigerieni au fost ucisi intr-un atac in delta Nigerului, in timp ce alti noua sunt dati disparuti in urma aceluiasi atac. Aproximativ 25 de muncitori nigerieni, angajati ai firmei Shell, au fost rapiti, noua dintre ei fiind deja eliberati.

Guvernul nigerian a promis, luna trecuta, ca va actiona impotriva gruparilor din regiune, si, conform BBC News, exsita deja semne ca se pregateste un raspuns militar dupa atacul de marti.