Banca Romaneasca a anuntat luni introducerea in portofoliul de credite imobiliare a doua noi valute: francul elvetian si yenul japonez. De asemenea banca a anuntat dobanda pentru creditele in euro care este fixa, de 5,9% pe an. O alta noutate o constituie majorarea valorii creditului de la 300.000 de euro, la 500.000 de euro, echivalent pentru toate tipurile de credite, pe maximum 30 de ani.

Pentru creditele in franci elvetieni (CHF), dobanda fixa pentru primul an de creditare este de 4,5%, iar pentru creditele in yeni dobanda fixa este de 3,5% pe an.

Comisionul lunar de monitorizare credit, aplicat la valoarea aprobata a creditului, difera in functie de valuta acestuia, astfel: pentru creditele in euro comisionul lunar este de 0,1%, iar pentru creditele in valuta yeni sau franci elvetieni, acesta este de 0,2%.

La acordarea creditului, clientul nu plateste nici un comision, pachetul de asigurari, care include asiguarea de viata si cea de casa, fiind platit de banca pe toata perioada de creditare.

Oferta pentru creditele acordate in yeni este valabila pana la 31 decembrie 2006.

Tot pana la aceasta data, cu incepere din 5 octombrie, Banca Romaneasca a lansat o promotie, prin care orice client care contracteaza un credit de casa sau un credit de nevoi personale cu ipoteca, poate beneficia de un card de credit MasterCard cu taxa de emitere zero si comision anual de administrare zero pentru primul an de valabilitatea a cardului.

Procedura de acordare a creditelor este simpla si flexibila si se aplica atat pentru credite noi cat si pentru refinantarea unor credite existente. Pre-aprobarea creditului se face in 48 de ore , dupa pre-aprobare clientul are la dispozitie 60 de zile pentru a gasi imobilul / terenul care va face obiectul tranzactiei.

Produsul se adreseaza persoanelor fizice cu varsta cuprinsa intre 20 si 65 de ani, cu domiciliul sau rezidenta in Romania, ce au un venit minim net lunar de 200 euro echivalent in lei sau alta valuta iar vechimea la ultimul loc de munca de minim sase luni. Garantia ceruta pentru acest tip de credit este ipoteca de rang I pe imobilul ce face obiectul finantarii.

Banca Romaneasca, membra a Grupului National Bank of Greece, a inregistrat in primul semestru al acestui an un profit brut de 24,6 milioane lei (6,95 milioane euro), in crestere cu 73% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut si cu 51% fata de sfarsitul anului trecut. La finele lunii iunie a acestui an, banca detinea active nete in valoare de peste 820 milioane euro.