Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, marti, ca decizia Marii Britanii de a impune restrictii muncitorilor romani necalificati este "nefericita" si o "investitie proasta".

"Pentru Marea Britanie cred ca aceasta decizie este nefericita, este o investitie proasta pe termen mediu si lung, deoarece cultiva teama si retinerile legate de UE, temeri pe care britanicii le au, in general, fata de UE, si incurajeaza neincrederea in valorile europene", a reactionat premierul.

"Este dreptul guvernului britanic de a decide in privinta regimului fortei de munca in conformitate cu normele europene si acestea permit introducerea unor perioade tranzitorii ceea ce s-a intamplat si in Marea Britanie", a adaugat Tariceanu.

Primul ministru considera, insa, important ca nu a fost restrictionat total accesul pe piata muncii din Anglia ci restrictiile se refera doar la cei fara calificare.

El a precizat ca Guvernul roman va insista pe langa autoritatile britanice ca restrictiile impuse muncitorilor romani sa fie pe o perioada cat mai scurta.

"Noi nu consideram o reala amenintare migratia fortei de munca din Romania catre Marea Britanie. Romania are un ritm de crestere economica foarte rapid, o rata a somajului in scadere (...). Economia romaneasca poate sa ofere locuri de munca din ce in ce mai bine platite", a adaugat primul ministru