Germania va finaliza procedura de ratificare a Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana pana la 24 noiembrie, a declarat, cu incredere, ministrul german al afacerilor europene din landul Hessen, Volker Hoff, citat de agentia bulgara de stiri Novinite.com.

Declaratia a fost facuta in contextul vizitei lui Hoff la Sofia, unde acesta a avut o intrevedere cu ministrul bulgar al integrarii, Meglena Kuneva. Aderarea Romaniei si Bulgariei va pune capat diviziunii dintre Europa de Vest si Europa de Est, si desi aceasta schimbare naste inca discutii, de la 1 ianuarie 2007 Europa se va reintregi, a mai adaugat ministrul german.

Bundestagul a ratificat Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la UE la 26 octombrie, urmand ca asupra legii de ratificare sa se mai pronunte si Camera Superioara a legislativului de la Berlin (Bundesrat), in luna noiembrie a acestui an.

Danemarca ramane astfel singurul stat care nu a ratificat inca Tratatul de Aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana.