Cel putin 24 mineri au murit, luni, in urma unei explozii la o mine de carbune din regiunea Lingshi, situata in nordul Chinei. In momentul deflagratiei, in subteran se afla o echipa de 34 mineri, relateaza agentia Reuters.

Potrivit unei anchete preliminare, explozia din mina Nanshan s-a produs din cauza unei erori umane. Se pare ca dezastrul a fost provocat de utilizarea necorespunzatoare a unei cantitati de exploziv. Echipele de interventie incearca sa salveze minerii blocati sub pamant, dar operatiunea se desfasoara cu dificultate.

Conform postului national de televiziune, CCTV, mina Nanshan nu mai avea licenta de functioare si fusese de mai multe ori avertizata de autoritati sa-si inceteze activitatea.

Astfel de accidente sunt frecvente in China si au loc din cauza conditiilor si masurilor de siguranta precare. In urma cu o saptamana, alti 35 de chinezi si-au pierdut viata datorita unei acumulari de gaze, intr-o mina de carbune din aceasi regiune.

Potrivit unui bilant oficial, peste 3.726 de muncitori au decedat in mai putin de 10 luni in minele din China. O organizatie de protectie a drepturilor muncitorilor a avertizat ca numarul real este mult mai mare, ajungandu-se la aproximativ 20.000 pe an.