Corina Dragotescu explica de ce a plecat de la "Adevarul" si a ales oferta grupului Realitatea.

Fost director editorial al ziarului „Adevarul”, Corina Dragotescu s-a indreptat, dupa ce a demisionat, spre grupul Realitatea. Va realiza un talk-show, va scrie pentru „Cotidianul” si va face comentarii pentru agentia NewsIn.

EVZ: Intre Voiculescu si Vintu ai ales Realitatea. De ce?

Corina Dragotescu: Nu mai vreau patron politic. Am senzatia ca, pe masura ce se apropie un anumit moment electoral, acesti patroni politici vor interveni intr-un fel sau altul in politica editoriala. Si la Voiculescu era foarte bine, o scoala de jurnalism foarte buna, o redactie foarte buna, dar mi-e teama de interventiile politice.

L-ai avut patron pe Patriciu doar cateva luni. S-a simtit ceva?

Nu in mod direct, dar n-am niciun fel de indoiala ca in anumite momente se va intampla. Si nu e vorba neaparat de interventii politice, ci de interventii pe zona de afaceri. Cat am fost acolo, Patriciu nu a facut presiuni de felul acesta. Mi-a spus, cum stiam, ca mai am un prieten, doi, dar acelasi lucru se putea intampla si la Vintu, si la Voiculescu. Cred ca la Vintu riscul unei interventii e mult mai mic.

Cat au contat in alegerea ta banii, pozitia, perspectivele?

Diferenta de bani nu a fost mare. E mult sub ceea ce aveam la „Adevarul” domnului Patriciu. Dar asta nu conteaza, fiindca trebuie sa-mi fac stagiul de televiziune.

Ai negociat direct cu Vintu?

Am avut o singura discutie, mai degraba intamplatoare, nu am negociat un contract. Intai am avut oferta de la Sergiu Toader (Realitatea TV - n.r.) si dupa aceea, printr-o conjunctura, am ajuns sa vorbesc cu Vintu. Nu am negociat bani, nu am negociat pozitie. A fost doar o discutie. Am vorbit de presa in general, de familie, de lucruri care nu au nicio legatura cu ceea ce voi face la Realitatea.

L-ai intrebat de ce investeste in presa?

Nu ma intereseaza de ce investeste domnul Vintu in presa. Ma intereseaza sa se dezvolte cat mai bine.

Tu de ce crezi ca investesc in presa Patriciu si Vintu?

Ca sa aiba puterea. Toti oamenii publici, ca sa nu zic politici, pentru ca Vintu nu este politic, doresc sa aiba puterea. Sa aiba parghiile puterii. Or, mass-media reprezinta o parghie prin care poti sa-ti iei un anumit mod de putere si un anumit mod de influenta.

Integral in EVZ