Liderul PD, Emil Boc a declarat, luni, ca luptele interne din PNL afecteaza guvernarea, stabilitatea politica si majoritatea politica. Boc a subliniat ca democratii isi mentin pozitia echidistanta, dar sunt ingrijorati de faptul ca cei care au sustinut Alianta sunt acum in afara ei.

De altfel, presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, le-a cerut democratilor, la inceputul lunii, sa isi precizeze pozitia fata de platforma lansata de Stolojan si Stoica.

„PD isi mentine pozitia de echidistanta fata de luptele interne din PNL. Dar suntem ingrijorati din cel putin doua puncte de vedere. In primul rand, tot mai multi dintre aceia care au fost sustinatorii Aliantei sunt astazi in afara ei, in afara PNL”, a declarat liderul democrat, Emil Boc, dupa sedinta Biroului Permanent National al PD.

Al doilea motiv de ingrijorare pentru democrati este ca „ceea ce se intampla la colegii liberali afecteaza actul de guvernare, stabilitatea politica, majoritatea parlamentara, indeplinirea promisiunilor din campania electorala si indeplinirea conditiilor de aderare a Romaniei la UE”, a mai spus Boc.

Tensiunile din cadrul PNL s-au accentuat odata cu excluderea din partid a fostilor lideri, Valeriu Stoica si Theodor Stolojan, care ulterior au lansat Platforma liberala, reusind sa atraga un numar mare de sustinatori.

Punctul culminant in confruntarea Tariceanu-Platformisti l-a reprezentat demisia ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur din functia de vicepresedinte PNL, care ulterior a fost revocat si din functia de ministru.