Comisarul desemnat de Bulgaria, Meglena Kuneva, a reusit sa-i impresioneze pe membrii comisiei de specialitate a Parlamentului European, in timpul audierilor de luni, cu faptul ca a scris un scenariu de film.

In schimb raspunsurile sale la intrebarile, legate de Protectia Consumatorului au fost destul de ezitante, informeaza publicatia electronica EU Observer, in editia electronica de marti.

Mentionarea unui scenariu de film politist in CV-ul ei l-a determinat pe un europarlamentar britanic sa o intrebe de ce a ales politica si nu show business-ul.

Kuneva a raspuns ca filmul facea parte dintr-o campanie impotriva pedepsei cu moartea in timpul regimului comunist, lucru care i-a adus apreciere din partea membrilor comisiei.

Pe de alta parte insa, comisia nu a parut foarte impresionata de raspunsurile oficialului bulgar la intrebarile adresate. Kuneva a ridicat insa si semne de intrebare avand ezitari cand a fost vorba de planuri precise de activitate si pentru ca a folosit mai degraba metafore si proverbe in loc sa faca afirmatii concrete.

Audierea lui Meglenei Kuneva la Parlamentul European a avut loc dupa cea a candidatului roman pentru postul de comisar european pentru Multilingvism, Leonard Orban.

Ambii candidati spera sa obtina aprobarea din partea europarlamentarilor la 11 decembrie, inainte de a-si prelua efectiv functiile la 1 ianuarie 2007, data aderarii Romaniei Bulgariei la UE.