La numai patru ani, soarta micutului Mario va fi decisa de magistratii Judecatoriei sectorului 2 din Bucuresti. Si asta pentru ca, in urma cu o luna si jumatate, fotbalistul Adrian Mutu a cerut custodia primului sau copil, pe motiv ca mama acestuia, Alexandra Dinu, nu are suficient timp pentru el.

In urmatoarele luni, autoritatile din Bucuresti vor analiza motivele pentru care atacantul Fiorentinei cere custodia baietelului. ”Luarea minorului de langa parintele caruia deja i-a fost incredintat trebuie sa aiba o justificare temeinica, de natura a influenta buna dezvoltare fizica si psihica a copilului”, ne-a explicat Ruxandra Nitoiu, avocat specializat in Codul familiei.

Alexandra, in ancheta sociala

In plus, potrivit unei proceduri foarte clare, locuinta si mediul in care micutul Mario creste, alaturi de Alexandra Dinu, vor fi supuse unei anchete sociale.

”In raportul de ancheta se va tine cont de o serie de factori, printre care: moralitatea parintilor, posibilitatile de dezvoltare fizica si intelectuala pe care minorul le poate gasi la unul dintre parinti, legaturile de afectiune stabilite intre copil si familie, starea de sanatate a copilului, varsta si sexul acestuia”, ne-a mai spus Ruxandra Nitoiu.

”La varste mici, nu e bine sa desparti copilul de mama. Schimbarea mediului familial cu care acesta a fost obisnuit poate avea repercusiuni dintre cele mai grave”, ne explica psihologul Nicoleta Popescu.

Integral in Libertatea