Presedintele PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, si-a lansat, marti, oficial, candidatura la sefia partidului, la Congresul din 10 decembrie. El a atacat, intr-o conferinta de presa, actuala conducere a PSD, subliniind ca aceasta nu a reusit sa recastige increderea electoratului si "trage partidul in jos".

Mai mult, Sorin Oprescu l-a acuzat pe presedintele acestei formatiuni politice, Mircea Geoana, ca "deruteaza propriul electorat si isi anuleaza propriile declaratii. Obligatiile domnului Geoana l-au transformat in prizonierul diverselor grupuri de interese. PSD a devenit un partid cvasiparalizat" - a adaugat Oprescu.

Oprescu i-a imputat lui Geoana ca lasat partidul in mana acelorasi strategi ai lui Adrian Nastase care au dus partidul la 17-20% in sondaje, practic la jumatate de la ultimele alegeri. El a avertizat ca Geoana promite tot felul de functii in schimbul prelungirii mandatului sau la congres si ca in acest ritm, pesedistii vor deveni sefi peste "o ruina".

Sorin Oprescu s-a referit si la motivele care l-au determinat sa candideze la sefia PSD: scaderea continua a popularitatii PSD, faptul ca - in opinia sa - partidul nu se comporta ca unul de opozitie, precum si "greselile politice majore" ale actualei conducerii a PSD, care se repercuteaza asupra filialei Bucuresti.

Totodata, Oprescu a declarat ca a luat in calcul si faptul ca el are o cota de incredere de 33%, fata de Mircea Geoana, care ar detine doar 26%.

Declaratiile presedintelui PSD Bucuresti au fost transmise in direct de televiziunile romanesti de stiri.

Pentru functia de presedinte al PSD si-au anuntat candidatura Mircea Geoana, Sorin Oprescu si Antonie Iorgovan. Desemnarea liderului PSD urmeaza sa aiba loc pe 10 decembrie, in cadrul Congresului Extraordinar.