Compania Ecomaster, parte a grupului Rompetrol, a finalizat modernizarea statiei de epurare a apelor uzate de la Rompetrol Rafinare, proiect in valoare de 6,3 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al companiei.

Noua statie de epurare indeparteaza poluantii din apele uzate in proportie de peste 96%, fata de cel mult 70% inainte de modernizare, potrivit lui Radu Merza, directorul general al Ecomaster.

Statia de epurare colecteaza si trateaza fluxurile de ape industriale si menajere impure din rafinaria Petromidia, Rompetrol Petrochemicals, Centrala Termoelectrica Midia, cele rezultate din activitatile Petromar si apele uzate menajere ale orasului Navodari.

Modernizarea statiei de epurare a apelor uzate a vizat implementarea unor noi tehnologii in scopul reducerii concentratiei impuritatilor din apa evacuata in Marea Neagra, in vederea respectarii normelor impuse de legislatia nationala si cea din Uniunea Europeana, se arata in cominicatul companiei.

Ecomaster detine un portofoliu de peste 300 de clienti si o retea nationala de colectare a deseurilor si uleiurilor uzate.