OMV Future Energy Fund, companie detinuta de OMV Aktiengesellschaft, va dezvolta, in perioada 2006 - 2010, sase proiecte pentru sustinerea tehnologiilor din sectorul energiei regenerabile si pentru reducerea emisiilor de gaze in valoare totala de 20,43 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al companiei remis HotNews.ro.

Pe langa investitiile facute de OMV Future Energy Fund in valoare de 3,4 milioane de euro, cele trei divizii de afaceri ale OMV, Rafinare si Marketing, Explorare si Productie si Divizia de Gaze investesc 6,8 milioane de euro, iar inca 10,23 milioane de euro vor fi acordate de partenerii externi de proiect.

“OMV sustine energia regenerabila, consolidarea si utilizarea crescuta a energiei de biomasa. De aceea, ne concentram pe identificarea tehnologiilor din acest sector, pe care dorim sa le sustinem prin intermediul OMV Future Energy Fund.

Prin selectarea acestor prime proiecte, am facut un pas important in aceasta directie”, a declarat Wolfgang Ruttenstorfer, directorul general executiv al OMV.

In iunie 2006, OMV a infiintat OMV Future Energy Fund, o subsidiara detinuta in totalitate, pentru a dezvolta proiecte de energie regenerabila. Compania si-a inceput activitatea cu un capital initial de 100 milioane de euro.

Prin OMV Future Energy Fund, grupul austriac intentioneaza sa promoveze tranzitia de la un grup de petrol si gaze spre un grup energetic al carui portofoliu sa includa si energie regenerabila.

OMV Aktiengesellschaft este cea mai mare companie industriala listata la bursa din Austria, cu vanzari de 15,6 miliarde de euro si o forta de munca de 5.226 de angajati in 2005, precum si cu o capitalizare de piata de aproximativ 12 miliarde euro.

Grupul dispune de facilitati de depozitare si de o retea de conducte de 2.000 de kilometri si transporta anual 45 miliarde metri cubi de produse petroliere.

Prin achizitia pachetului majoritar al actiunilor Petrom, OMV a devenit cel mai mare grup de petrol si gaze din Europa Centrala, cu rezerve de titei si gaze de peste 1,4 miliarde bep, o productie zilnica de circa 320.000 boe si o capacitate anuala de rafinare de 26,4 milioane tone.