"Pur si simplu, nu mai putem face fata cererii. Ne confruntam cu o situatie extrema", spune Filip Teodorescu, ambasa-dorul Romaniei la Chisinau

Atrasi de mirajul Uniunii Europene, aproximativ 400.000 de cetateni moldoveni, reprezentand zece la suta din populatia tarii, au depus cerere de acordare a cetateniei romane, relateaza cotidianul francez "Le Temps".

Incepand cu 1990, an in care Republica Moldova si-a castigat independenta fata de Uniunea Sovietica (U.R.S.S.), peste 800.000 de moldoveni, din populatia totala de 4 milioane de locuitori, au depus cerere de acordare a cetateniei romane, subliniaza publicatia franceza.

De altfel, remarca "Le Temps", realitatile economice din Republica Moldova au determinat 25% din cetateni, cu varste cuprinse intre 18 si 50 de ani, sa emigreze in strainatate, in special in statele din UE si in Rusia, cu scopul de a-si cauta un loc de munca mult mai bine remunerat.De pe urma muncii moldovenilor care au imigrat sau care au plecat temporar la munca in straina-tate a avut de

castigat Produsul Intern Brut al Moldovei, deoarece acestia trimit bani acasa, reusind prin sumele trimise rudelor sa echivaleze 30% din PIB.

Integral in Gandul