Un suspect in varsta de 37 ani, banuit de uciderea a cinci prostituate in orasul Ipswich, a fost arestat, luni, de politia britanica.Comandantul de politie, Stewart Gull, a precizat ca barbatul a fost retinut in locuinta din satul Trimley, situat la sud-est de Ipswich, relateaza Reuters.

"A fost arestat in jurul orei locale 7:20 (9:20 ora Romaniei), fiind suspectat de asasinare a celor cinci femei: Gemma Adams, Tania Nicol, Anneli Alderton, Paula Clennell si Annette Nicholls", a declarat Gill.

"Barbatul se afla in prezent in custodie, la o sectie de politie din Suffolk, unde va fi interogat in legatura cu crimele, in cursul zilei de astazi", a adaugat comandantul politiei, precizand ca alte informatii privind ancheta ramane confidentiale.

Desi Stewart Gull nu a comunicat identitatea barbatului, televiziunile britanice l-au identificat pe suspect ca fiind Tom Stephens, angajat la un supermarket din orasul Felixstowe.

Stephens daduse mai multe interviuri ziarelor britanice, unde le-a marturisit jurnalistilor ca le stie pe cele cinci victime si a recunoscut ca a fost interogat de mai multe ori de catre politie.

Cea mai ampla ancheta a politiei britanice a fost demarata la 2 decembrie, cand trupul tinerei Gemma Adams, in varsta de 25 de ani, a fost descoperit intr-un rau din vestul orasului. De atunci, alte patru cadavre ale unor prostituate au fost descoperite, intr-un perimetru de cativa kilometri si doar la cateva zile diferenta.

Peste 500 de criminalisti au fost mobilizati pentru a-l descoperi pe criminal. 400 de oameni au fost anchetati in acest caz, iar politistii au vizionat 10 mii de ore de inregistrari ale camerelor video de supraveghere din Ipswich.