Erste Bank va achizitiona pachetul integral de actiuni al bancii ucrainiene Prestige, fata de 50,5%, asa cum se anuntase initial, in iulie 2006, valoarea tranzactiei fiind de 79,4 milioane euro, a anuntat miercuri institutia bancara.

“Decizia noastra a fost sustinuta de faptul ca fostii proprietari vor continua sa sustina Bank Prestige cu know-how-ul si experienta lor locala. In plus, echipa de management va ramane pe pozitiile actuale.

Ca urmare, planurile noastre pentru Ucraina raman neschimbate si continuam sa vizam o cota de piata de patru pana la cinci la suta, pana in anul 2009”, a declarat Andreas Treichl, CEO al Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG.

Se estimeaza ca tranzactia va fi finalizata in ianuarie 2007. Aprobarea Bancii Nationale a Ucrainei, a Comisiei Anti-Monopol, ca si a Autoritatii Pietei Financiare Austriece au fost deja obtinute.

Pentru a sustine planurile de business, Erste Bank va investi pana la 229 milioane euro, pe langa pretul de cumparare, intre momentul actual si anul 2010.

Bank Prestige a fost infiintata in decembrie 2005 si inregistrata ca o corporatie publica in ianuarie 2006. In prezent are aproximativ 300 de angajati si opereaza prin intermediul a 15 filiale. De la 31 octombrie 2006, capitalul social se ridica la 45, 3 milioane euro, in timp ce totalul activelor se ridica la 152, 5 milioane euro.