Elena Udrea a declarat telefonic la "Stirea zilei" (Antena 3) ca RAAPPS a apelat la cabinetul ei de avocatura doar atunci cand avea cauze sensibile si adversari apropiati ai PSD. Ea a oferit cateva exemple prin care a incercat sa dovedeasca ca raporul Autoritati pentru Control al Guvernului contine in mod vadit informatii false.

"Dupa un prim proces castigat de mine pentru RAAPPS s-a apelat la cabinetul meu numai in situatia in care RAAPPS-ul a avut adversari considerati apropiati ai puterii PSD. Multe din cele 12 dosare se refera la aceeasi cauza:

RAAPPSvs.mostenitorul propietarului casei in care locuia dl. Ion Tiriac. Acest subiect era sensibil la vremea respectiva fiindca domnul Tiriac era considerat un apropiat al guvernului Nastase...", a declarat Elena Udrea.

Ce acuza Udrea in raportul Autoritati pentru Control a Guvernului

  • Controlul a vizat-o exclusiv pe Elena Udrea si nu se discuta deloc si despre celelalete cabinete de avocatura care au avut contracte cu RAAPPS si care sunt apropiate premierului Tariceanu.

  • Raportul omite sa precizeze ca in urma primului proces in care cabinetul ei a reprezentat RAAPPS, aceasta instituie a castigat 1,4 miliarde de lei in timp ce onorariul ei a fost de doar 30 de milioane.

  • Ministrul liberal Cristian David a declarat in mod tendentios ca Elena Udrea a pierdut anumite procese. Procesele au fost pierdute pe fond dar castigate in recurs, RAAPPS castigand deci in final procesul.

  • Referitor la dosarul de faliment, Cristian David afirma ca acea contestatie facuta de Elena Udrea nu era suficient de motivata si a fost respinsa de judecatori. In realitate, spune Udrea, judecatorii au respins numai pe un aspect contestatia dar au admis-o in intregul ei si RAAPPS a reusit sa fie recunoscut ca si creditor pentru suma de 80 de miliarde lei vechi si 1,5 milioane de dolari.

  • Referitor la contractul din Franta, Udrea spune ca ea nu a fost angajata sa reprezinte RAAPPS in strainatate ci doar in Romania.

    Elena Udrea spune ca este dispusa sa revina in cauzele pe care le are pe rol sau sa gaseasca impreuna cu conducerea RAAPPS orice varianta echitabila la care sa se ajunga discutand, fiind vorba in situatia de fata de un contract civil care necesita o astfel de rezolvare.

    Cristian David nu a contrazis explicatiile oferite de Elena Udrea multumindu-se sa sustina ca acest control nu este o comanda politica si acuzand de lipsa de moralitate pe cei care au incheiat, fie si legal, aceste contracte cu RAAPPS.