Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, continua sa atace verbal autoritatile de la Washington.

Acesta le-a transmis oficialilor de la Casa Alba "sa se duca dracului" si s-a adresat secretarului de Stat, Condoleezza Rice, cu apelativul "domnisoara mea", dupa ce Statele Unite au contestat decizia de a acorda drepturi depline liderului venezuelean, relateaza publicatia Forbes.

Chavez s-a aratat revoltat de atitudinea autoritatilor americane de a se implica in politica interna a Republicii Venezuela, dupa ce un purtator de cuvant al Departamentului de Stat american a calificat deciziile liderului de la Caracas ca fiind "anormale intr-o democratie".

"De ce naiba ar trebui americanii sa-si faca griji pentru legile din Venezuela? Exista o autoritate legala, sacra in Venezuela. Duceti-va dracului, colonistilor! Plecati acasa! Suntem liberi si cu fiecare zi vom deveni si mai liberi", a declarat Chavez.

"Buna Condoleezza, ce mai faci? Ai uitat de mine, domnisoara mea, ai uitat de mine. Condoleeza a declarat foarte clar ca Statele Unite vor crea o noua geopolitica in Orientul Mijlociu. Vor sa il elimine de acolo pe fratele nostru Bashar al-Assad ", a adaugat ironic liderul Venezuelei, dupa ce anul trecut a spus ca pe George W. Bush este "diavolul in persoana".

Parlamentul venezuelean a acordat, joi, puteri depline timp de 18 luni presedintelui socialist Hugo Chevaz, la o saptamana dupa investirea acestuia pentru un nou mandat de sase ani. Deputatii au aprobat in unanimitate o lege care il autorizeaza pe seful statului sa legifereze prin decret prezidential in aceasta perioada.

Controversatul lider venezuelean a lansat o campanie de consolidare a puterii prin nationalizarea industriei, asumarea de puteri executive depline si posibilitatea de a candida la presedintie de cate ori doreste.