Incepand de sambata, 27 ianuarie, Petrom ieftineste intreaga gama de carburanti cu 3 bani pe litru. Compania a anuntat ca reducerile survin ca urmare a scaderii cotatiilor internationale ale petrolului. Ultima ieftinire a carburantilor Petrom a avut loc la data de 11 ianuarie 2007, cea mai mare reducere fiind de noua bani pe litrul de motorina Top Nordic Diesel.

Politica de preturi a Petrom, adoptata la inceputul anului 2005, tine seama de evolutiile internationale ale pretului produselor petroliere dar si de contextul pietei interne, se arata intr-un comunicat al companiei.

Masura de reducere a preturilor practicate de Petrom vine ca urmare a scaderii cotatiilor internationale la petrol, adaptata conditiilor de piata din Romania. La bursa new-yorkeza, pretul unui baril de petrol era vineri de 54,54 de dolari in jurul orei 14.00, ora Romaniei.

In perioada ianuarie-noiembrie 2006, Petrom a raportat un profit net de 1,997 miliarde lei (564 milioane euro), in crestere cu cu 42 la suta fata de perioada similara a anului trecut. Cifra de afaceri a crescut cu 23 la suta, in timp ce volumul investitiilor a fost de 1,56 miliarde de lei.

Profitul net al companiei a crescut cu 42 la suta in acelasi interval de timp, potrivit raportului financiar trimestrial, publicau la jumatatea lunii noiembrie.