Valentin Ceausescu va primi inapoi toate bunurile care i-au fost confiscate in decembrie 1989, potrivit hotararii Curtii de Apel Bucuresti care a respins, vineri, recursul procurorilor in dosarul mostenirii Ceausescu si a decis ca fiul cel mare al fostului dicator a fost arestat fara a avea dosar penal.

Valentin Ceausescu a fost inchis pentru fapte de subminare a economiei nationale si genocid, noua luni de zile, dupa indepartarea de la putere a parintilor sai.

Fiul cel mare al lui Nicolae Ceausescu a contestat in ultimii zece ani acuzatiile care i-au fost aduse, iar Instanta a admis plangerea lui si a desfiintat toate rezolutiile date de procurori in dosarul sau. Acest fapt ii permite lui Valentin Ceausescu sa se adreseze Curtii Europene a Drepturilor Omului, pentru a cere despagubiri din partea statului roman.

Bunurile confiscate constau in 36 de obiecte din aur (pandantive, lanturi, verighete, ace de cravata si brelocuri, butoni, pixuri si stilouri cu penite de aur), peste un kilogram si jumatate de metal pretios si aproape trei kilograme de pietre semipretioase.

La acestea se adauga sute de pixuri, lampi, mobilier, perdele, mochete, oglinzi, 11 piese de mobilier, 7 covoare, 8 veioze, 4 servicii de vesela, un frigider, un aragaz , o masina de spalat, 7 albume de arta si 400 de benzi si casete audio.

Tablourile sunt peste 42 de picturi in ulei, pe panza si carton, semnate de autori precum Patrascu, Pallady, Tonitza si Ciucurencu, trei lucrari de grafica semnate Goya si Corneliu Baba, icoane, masti din lemn si obiecte de arta precolumbiana.

Valentin Ceausescu a reusit pana acum sa obtina in instanta, alaturi de sora sa, Zoia, cea mai mare parte din obiectele personale confiscate in decembrie 1989 si va cere si restituirea bunurilor confiscate fratelui sau, Nicu Ceausescu, in calitate de mostenitor al acestuia.

Valentin Ceausescu se afla inca in proces cu Muzeul National de Arta, la sapte ani dupa ce instanta ii daduse castig de cauza in privinta a 40 de tablouri, schite si sculpturi pe care fiul cel mare al dictatorilor le primise drept cadou din partea unor artisti renumiti.