Lansata in urma cu aproape un an colectia CHIC numara in prezent 15 titluri.

Sint carti traduse peste tot in lume - citeva dintre ele, cu ecranizari de succes la Hollywood: Jurnalul lui Bridget Jones, Bridget Jones: La limita ratiunii, Diavolul se imbraca de la Prada -, romane ale caror eroine sint femei independente, volubile si cochete, care isi pierd adesea cumpatul, dar niciodata optimismul.

Cele mai noi titluri sint: Supermenajera de Sophie Kinsella ("fanii seriei La cumparaturi... vor fi incintati", ne promit cei de la Booklist) si Pepenasul, "o comedie dulce-amara, semnata de o clasica a genului: Marian Keyes", apreciaza jurnalistii de la The Expres.

Urmatorul roman care va aparea in colectia CHIC este Divortul in inalta societate de Plum Sykes, o noua creatie haute couture din lumea newyorkeza, intr-o poveste spusa cu un umor fara menajamente.

Din primavara, proiectul CHIC se va diversifica cu un nou tip de romane: crime chick lit, ilustrat printr-o serie de carti ce o au drept eroina pe Sam Jones, sculptorita si detectiv particular, o noua Bridget Jones, insa una cu un umor mult mai muscator si mai cinic.

Supermenajera

de Sophie Kinsella

Traducere si note de Vali Florescu

In Supermenajera, cititorul face cunostinta cu Samantha Sweeting, o femeie de cariera in virsta de 29 de ani, pe cale sa devina asociat la prestigioasa firma londoneza de avocatura Carter Spink. Insa, dindu-si seama ca a facut o greseala catastrofala, Samantha simte nevoia subita sa dispara din peisaj.

Astfel ca atunci cind, ajunsa undeva la tara, se vede angajata ca menajera a unei familii bogate, eroina noastra decide sa accepte noua identitate si provocarile reprezentate de atitea indeletniciri nemaiincercate pina atunci. Viata de menajera se dovedeste a fi tihnita si nu lipsita de satisfactii, aceasta si datorita atentiilor de care se bucura din partea aratosului gradinar al casei.

Insa trecutul nu poate fi lasat in urma atit de usor, mai ales atunci cind mass-media afla ca fosta femeie de succes isi cistiga acum traiul curatind toalete.

Sophie Kinsella a studiat stiintele politice, filosofia si economia la Oxford. A lucrat ca ziarista specializata pe probleme financiare. Romanele care o au drept personaj principal pe Rebecca Bloomwood, o shopaholica inraita, au cunoscut un succes imens si au fost traduse in peste 30 de limbi.

Dintre romanele lui Sophie Kinsella, la Editura Polirom au fost traduse pina acum: Ma dau in vint dupa cumparaturi (2004, 2006), Goana dupa cumparaturi la New York (2005), La cumparaturi in rochie de mireasa (2006), La cumparaturi cu sora mea (2006), Poti sa tii un secret? (2006) si Supermenajera (2007).

Pepenasul

de Marian Keyes

Traducere si note de Ines Hristea

Romanul, o comedie romantica plina de umor si excentricitate, relateaza aventurile lui Claire, o tinara fermecatoare si dezinvolta, careia destinul pare sa-i fi oferit tot ce-si putea dori: un sot, James, pe care il adora, un apartament minunat si o slujba de vis.

Dar ziua in care da nastere primului ei copil se dovedeste a nu fi nici pe departe cea mai fericita din viata ei, pentru ca James nu o viziteaza la spital ca sa completeze incintatorul tablou de familie, ci ca sa-i spuna ca o paraseste pentru o alta femeie.

Cu inima frinta si silueta compromisa de sarcina, Claire hotaraste sa se intoarca la Dublin, in sinul familiei sale iubitoare, dar absolut neconventionale. Aici isi va gasi nu doar linistea sufleteasca, ci si argumentul suprem pentru a-l refuza pe James atunci cind acesta incearca sa revina in viata ei.

Desi a inceput sa scrie absolut accidental, in urma cu aproape cincisprezece ani, Marian Keyes este in prezent una dintre cele mai apreciate romanciere irlandeze. A studiat Dreptul si Finantele, iar in 1993 a inceput sa scrie "dintr-odata" o serie de povestiri ce s-au transformat in romanul sau de debut, Pepenasul. De atunci a publicat neintrerupt, cartile sale devenind imediat bestselleruri.

Feminista convinsa, Marian Keyes si-a donat adesea drepturile de autor unor fundatii caritabile. Romanele sale sint traduse in peste 30 de limbi. Dintre acestea, la Editura Polirom au mai aparut Lucy Sullivan se marita (2006) si Vacanta lui Rachel (2006).