O scrisoare-capcana a explodat, joi, la o sectie de politie din sudul Ungariei. Potrivit agentiei de presa MTI mai multe persoane au fost ranite. Purtatorul de cuvant al Politiei din orasul Pecs unde a avut loc incidentul, a confirmat ca scrisoarea capacana a explodat in curtea sectiei de politie.

Murai Agnes a mai declarat ca destinatarul scrisorii nu era politist, ci un cetatean care a adus scrisoarea la sectia de politie, intrucat i se parea suspecta.

In cursul diminetii, un om de afaceri din Pecs a descoperit in gradina din fata casei un plic suspect pe care l-a dus la sectia de politie. Omul de afaceri a mai fost amenintat, recent fiind chiar santajat.

Ofiterii de politie din Pecs au confirmat faptul ca omului de afaceri i se solicitasera trei milioane de forinti. Plicul suspect avea atasat un dispozitiv de marimea a doua cutii de chibrite, relateaza HirTV.

La sectia de politie, in timpul manipularii plicului suspect, s-a produs explozia propriu-zisa, care insa nu a fost mai puternica decat explozia a cel mult doua petarde, sustin politistii din Pecs. Explozia s-a produs in curtea sectiei de Politie. Un singur ofiter de politie a fost usor ranit la fata, maini si picioare.

In clipa de fata, Politia a demarat cercetari in privinta santajului si detinerii de substante explozive. Politia ofera o recompensa de o jumatate de milion de forinti pentru cel care ofera informatii despre santajistul atentator.