Bill Gates a acordat joi seara un interviu in exclusivitate pentru TVR1. Extinderea Microsoft in Romania, viitorul IT-ului romanesc, rolul guvernului pentru o dezvoltare accelerata a economiei, renuntarea la conducerea Microsoft si implicarea in activitatile caritabile au fost cateva din subiectele atinse in cadrul interviului de Bill Gates.

Convingerile si sfaturile lui Bill:

  • "Pe langa oportunitatile pe care mi le-a oferit Microsoft, am si responsabilitatea de a ma asigura ca averea mea se va intoarce in societate si va avea un impact pozitiv"

  • "Deseori le spun oamenilor sa faca ce le place. Nu pentru ca asta ii va imbogati in mod necesar ci pentru ca cele mai mari satisfactii le obtinem din munca zilnica."

  • "Cred ca cel mai important scop (nr. al tinerilor romani) ar fi sa aiba o pregatire buna care sa le permita sa-si gaseasca o slujba buna care sa-i multumeasca si prin care sa simta diferenta. Tinerii de azi au alternative, multe profesii bune. daca investesc in ei insisi, in educatia lor, cred ca vor avea o viata buna"

  • "Succesul Microsoft se datoreaza in mare parte faptului ca a aparut intr-un mediu cu institutii stabile, universitati bune, legi care respecta proprietatea intelectuala.
    De aceea de cate ori ma gandesc la averea pe care sunt norocos sa o detin, aceasta nu a aparut doar datorita mie ci este rezultatul unei combinatii intre mediul de acolo, un pic de noroc si de aceea simt aceasta responsabilitatea de ao da inapoi.
    Statele Unite au fost poate cel mai bun loc care sa permita unui tanar ca mine sa angajeze oameni, sa fondeze o companie si sa-si asume riscuri", acesta a fost raspunsul oferit de Gates la intrebarea Rodicai Culcer daca fenomenul Microsoft s-ar fi putut dezvolta la fel si daca pornea dintr-o tara fara o democratie adevarata.

    Gates crede ca acum tot mai multe tari au acest gen de atmosfera, iar companii inovatoare se gasesc in Europa, Romania, India sau China si prin legile date guvernele statelor respective pregatesc atmosfera aparitiei unei forme in genul Microsoft.

  • "Aderarea Romaniei la UE este de un real folos deoarece firmele straine simt ca pot sa-si aduca angajatii si sa-si exporte produsele aici", afirma Gates.

  • "Acum invat despre sanatate, educatie si ce impact poate avea fundatia caritabila pe care o conduc. Fundatia va ajunge pana la cei mai saraci oameni, care nu au electricitate, asistenta medicala.
    E vorba de un alt fel de a da inapoi ce am primit si cred ca toate activitatile mele au incercat sa ofere sanse egale", a explicat Bill Gates de ce a renuntat la conducerea Microsoft si de ce crede ca acesta implicare sociala e de datoria fiecarui om de afaceri de succes.

    Cel mai puternic om al planetei crede ca domeniul sanatatii este unul insuficient explorat si vrea ca pe viitor impactul sau asupra acestui domeniu sa fie unul puternic.