Ungureanu se afla ieri la Viena intr-un mini-concediu alaturi de familie si nu si-a oficializat demisia, scrie Cotidianul.

O declaratie a presedintelui pentru o emisiune tv, "Omul acesta - Tariceanu - minte atat de mult, incat nu trebuie luat in consideratie" ii serveste premierului in demiterea ministrului de externe, potrivit Gandul.

Alaturi de cei doi prizonieri romani in Irak, si ministrul de externe a fost "eliberat", scrie Evenimentul Zilei.

Romania Libera prevede ca, fortat sa demisioneze din guvern, Ungureanu ar putea parasi si PNL, cu destinatia partidului lui Theodor Stolojan.

Ungureanu, cazut in razboiul Tariceanu-Basescu

Lucian Gheorghiu

Ungureanu nu si-a oficializat demisia

Pina vineri seara, Mihai Razvan Ungureanu nu isi oficializase demisia. MAE nu a facut nici o precizare oficiala in legatura cu acest aspect.

Conform agentiei de stiri Newsin, Ungureanu se afla ieri la Viena intr-un mini-concediu alaturi de familie, iar surse diplomatice citate de agentie au afirmat ca premierul il asteapta sa-si depuna demisia in urmatoarele zile.

Sursele diplomatice citate de Newsin sustin ca dupa ce premierul i-ar fi reprosat modul in care a administrat situatia celor doi romani retinuti in Irak, Ungureanu l-a intrebat pe primul-ministru daca vrea sa isi depuna mandatul. “Da, daca nu o faci pina luni, iti cer eu demisia luni”, ar fi fost raspunsul premierului, conform surselor citate.

Mihai-Razvan Ungureanu va sustine simbata, la intoarcerea in tara, o conferinta de presa.

Integral in Cotidianul

"Omul acesta - Tariceanu - minte atat de mult, incat nu trebuie luat in consideratie"

Liliana Ruse

Tariceanu ar putea primi insa un ajutor nesperat din partea sefului statului, care, ieri, la Pro TV, a evocat ipoteza revocarii ministrului.

Intrebat cum comenteaza faptul ca ministrul nu l-a informat si pe premier, Basescu s-a aratat neincrezator in aceasta ipoteza: "Omul acesta (Calin Popescu Tariceanu - n.red.) minte atat de mult, incat nu trebuie luat in consideratie cand spune «nu stiu, nu am primit».

Este imposibil, imposibil ca ministrul de Externe sa trimita presedintelui Romaniei o informare, iar primului ministru - nu!". Seful statului a sustinut, insa, ca, daca Ungureanu nu a facut acest lucru, atunci premierul ar trebui sa trimita la Presedintie "propunerea de revocare a ministrului de Externe".

Integral in Gandul

Trei oameni liberi: Adi, Nelu si Razvan

Liviu Iolu

Dupa ce muncitorii romani din Irak au fost eliberati, ministrul Ungureanu a acceptat cererea premierului de a pleca din guvern. Aflat la Viena, Ungureanu i-a spus lui Tariceanu ca, daca trebuie, va pleca din guvern. El nu si-a depus, deocamdata, o demisie scrisa.

Mutarea premierului survine proastei gestionari de catre MAE a situatiei tamplarului Adrian Gancean si a lui Nelu Ilie, prinsi in octombrie anul trecut ca fotografiau baza militara in care lucrau. Ieri, dupa seria dezvaluirilor din „Evenimentul zilei”, cei doi au fost eliberati si vor veni acasa in cateva zile.

Integral in Evenimentul Zilei

Ministrul de Externe, obligat sa demisioneze

Romulus Georgescu

In contextul in care a pierdut cursa pentru postul de vicepresedinte PNL si, posibil, postul de ministru de Externe, s-ar putea ca Mihai Razvan Ungureanu sa demisioneze si din PNL. Destinatia cea mai probabila este Partidul Liberal Democrat condus de Theodor Stolojan.

De altfel, Stolojan a si sarit, ieri, in apararea lui Ungureanu, afirmand ca Tariceanu nu este in stare sa tina in Guvern ministrii valorosi.

Liderii liberali pregatisera si un plan de rezerva pentru situatia in care Mihai Razvan Ungureanu nu si-ar fi dat demisia. Situatia lui Mihai Razvan Ungureanu urma sa fie discutata in sedinta Biroului Politic al PNL de luni, cand membri ai conducerii liberale urmau sa propuna retragerea sprijinului politic pentru ministrul Afacerilor Externe.

Integral in Romania Libera