Situatia premierului britanic, Tony Blair, este din ce in ce mai delicata, pe masura ce continua scandalul provocat de titlurile nobiliare pe care Partidul Laburist - aflat la putere - le-ar fi acordat celor mai importanti finantatori ai sai. Premierul britanic sustine ca nu ar fi corect sa demisioneze pentru ca a fost interogat de politie in cadrul afacerii "onoruri contra bani".

Potrivit corespondentului Romania Actualitati la Londra, premierul britanic Tony Blair si-a reafirmat intentia de a ramane la putere, desi mai mult de jumatate dintre britanici i-au cerut demisia.

Un sondaj publicat de tabloidul britanic Sunday Express arata ca 43% dintre suporterii Partidului Laburist doresc ca Tony Blair sa demisioneze acum si nu in a doua jumatate a anului, cum a anuntat.

Mai mult de doua treimi din electorat considera ca scandalul privind acordarea de titluri nobiliare finantatorilor Partidului Laburist este musamalizat de catre premier, parere impartasita si de jumatate din suporterii laburisti.

BBC aminteste ca Tony Blair a fost interogat pentru a doua oara de politie, in calitate de martor. Seful cabinetului de la Londra fusese interogat pentru prima oara in luna decembrie.

Purtatorul de cuvant al premierului a spus ca interogarea nu s-a facut sub niciun fel de avertizare din partea politiei, iar Tony Blair nu a fost asistat de un avocat.