Trei consilieri ai premierului Tony Blair ar putea fi inculpati ca urmare a celor 11 luni de investigatie a politiei in scandalul provocat de titlurile nobiliare pe care Partidul Laburist - aflat la putere - le-ar fi acordat celor mai importanti finantatori ai sai, potrivit editiei electronice a cotidianului britanic The Times.

"As fi foarte surprins daca nu vor fi inculpati", a declarat pentru The Times o sursa din cadrul Parchetului. Aceeasi sursa a mai spus ca este foarte probabil ca Tony Blair sa mai fie interogat de politie pentru a treia oara.

Cele trei persoane au fost deja arestate in timpul anchetei. Lordul Levy, trezorier al laburisilor si trimis special al lui Blair in Orientul Mijlociu, a fost arestat de doua ori, in luna iulie si saptamana trecuta, sub acuzatia de obstructionare a justitiei.

Ruth Turner, director de relatii guvernamentale in cadrul cabinetului Blair, a fost arestata luna trecuta si interogata timp de patru ore sub acuzatia de obstructionare a justitiei si folosire a titlurilor onorifice.

Sir Christopher Evans, fondatorul Merlin Biosciences, care inaintea alegerilor generale din 2005 a imprumutat in secret un milon de lire sterline Partidului Laburist, a fost arestat in septembrie. Evans este singurul finantator al laburistilor care a fost retinut in timpul investigatiilor.

Toti trei au fost eliberati fara a fi inculpati.

Pozitia lui Tony Blair, deja precara, ar putea fi si mai slabita daca vreunul dintre consilierii sai va fi inculpat. Unii analisti sunt de parere ca primul ministru si-ar putea anunta in curand retragerea din functie.

Investigatia s-ar putea finaliza luna viitoare.