Sedinta Biroului Politic al PNL programata pentru luni, in care ar fi trebuit sa se decida viitorul ministru al Afacerilor Externe, a fost amanata pentru marti. Conform unor surse aproapiate de conducerea partidului, Teodor Melescanu si Mihai Lupoi au putine sanse de a fi numiti in fruntea MAE, astfel ca cele mai mari sanse le au Adrian Cioroianu si Cristian David.

Conform unui comunicat de presa al Guvernului, remis HotNews.ro, Mihai - Razvan Ungureanu si-a depus luni demisia scrisa din functia de ministru al Afacerilor Externe.

Amanarea pentru marti a sedintei a fost motivata de imposibilitatea unor lideri de a participa la lucrari. In sedinta programata marti va fi luata, cel mai probabil, decizia de a numi un candidat pentru sefia MAE.

Sursele citate mai sus au declarat pentru HotNews.ro ca nici Melescanu si nici Lupoi nu se bucura de sprijin extern pentru numirea in functie din cauza trecutului lor. Reamintim ca numele lui Melescanu a fost deseori pomenit in presa in contextul deconspirarii oferiterilor de Securitate.

In ceea ce-l priveste pe Mihai Lupoi, controversele sunt legate de relatiile cu Irakul.