PNL si PD s-au intalnit luni seara la Palatul Victoria in cadrul unei sedinte incercand sa discute asupra punctelor care au dus la disensiuni in cadrul Aliantei.

Deocamdata a avut loc doar o inventariere a acestor probleme hotarandu-se ca initiativele politice ale celor doua partide sa se discute mai intai in CNC-ul Aliantei inainte de a fi date publicitatii.

"Nu putem vorbi de marea impacare, dar putem vorbi despre constiinta faptului ca merita sa incercam sa relansam aceasta Alianta", a declarat Crin Antonescu desemnat ca purtator de cuvant al Aliantei.

Adriean Videanu a declarat ca a explicat inca o data in fata colegilor de Alianta de ce PD va merge pe liste separate in cadrul alegerilor europarlamentare, in timp ce Crin Antonescu a sustinut ca PNL nu a hotarat nicio alianta cu PSD ci a subliniat doar ca, daca tensiunile din cadrul Aliantei vor degenera, se poate ajunge si la o astfel de solutie.

In cadrul sedintei de luni seara s-au discutat doar problemele Aliantei si nu s-a luat in discutie pozitia PNL fata de suspendarea presedintelui Traian Basescu. Deasemenea nu s-a discutat nici despre inlocuitorul lui Mihai Razvan Ungureanu la Ministerul de Externe.