Senatorii juristi taraganeaza dezbaterile pe proiectul de lege, desi legea infiintarii Agentiei de Integritate este ceruta insistent de Comisia Europeana. Comisia juridica nu a putut sa ia in dezbatere, miercuri actul normativ din cauza absentei in masa a membrilor.

Reprezentantii PSD au lipsit pentru ca se aflau la sediul din Kiseleff pentru a discuta actul de sesizare al Curtii Constitutionale privind suspendarea presedintelui Basescu.

Senatorii au suspendat lucrarile de dimineata in speranta ca la sedinta programata dupa amiaza se va intra pe artiolele legii infintarii Agentiei de Integritate.

Desi in program sedinta de dimineata trebuia sa inceapa la ora 10.00, senatorii juristi au intarziat mai bine de o ora, facandu-si cu greu aparitia, pe rand, in jurul orei 11.00 . Din cei 11 membri ai comisiei doar cinci au resusit sa ajunga la lucrari, ultimul sosit fiind senatorul PSD, Antonie Iorgovan.

Senatorii au dat cateva avize, iar in jurul orei 12.00, au decis suspendarea lucrarilor, din lipsa de cvorum, amanand dezbaterile pe legea ANI pentru ora 15.00.

Dupa amiaza situatia s-a imbunatatit, din cei 11 membri au fost prezenti 6, numar necesar pentru a putea dezbate proiectele inscrise pe ordinea de zi.

La lucrari au fost prezenti doi senatori PSD,(Doru Ioan Taracila, Serban Nicolae), doi senatori PNL(Teodor Melescanu, Norica Nicolai) un senator UDMR (Peter Eckstein Kovacs) si un reprezentant PRM (Valentin Dinescu).

De la lucrarile sedintei au lipsit:

Ioan Chelaru PSD

Antonie Iorgovan PSD

Gavrila Vasilescu PC

Mario Ovidiu Oprea PNL

Dorel Jurcan PD

Juristii au dezbatut articolele 31, 32 si o parte din articolul 33 ale proiectului de lege, modificand in text prevederile deja adoptate la primele articole ale legii, referitoare la atributiile ANI si ale inspectorilor de integritate.

Dupa ce au lucrat timp de o ora pe doua articole si jumatate, senatorii s-au sesizat ca un coleg "a disparut din peisaj". Este vorba de social-democratul Doru Ioan Taracila, care a parasit lucrarile pentru a participa la o sedinta de partid.

Senatorul PRM, Valentin Dinescu a constatat lipsa de cvorum si a cerut suspendarea lucrarilor, presedintele Peter Eckstein Kovacs fiind nevoit sa declare inchisa sedinta de lucru.

Presedintele comisiei juridice, Peter Eckstein Kovacs, i-a sunat personal, chiar inaintea inceperii sedintei pe membrii comisiei pentru a-i determina sa vina la lucrari, insa gestul nu a dat rezultate. Sedinta a fost suspendata pentru a doua oara din lipsa de cvorum. Senatorii juristi isi vor relua dezbaterile pe legea ANI saptamana viitoare.