Monica Macovei a “distrus justitia”, a “compromis reforma”, a revitalizat coruptia, a mintit poporul, ne-a plasat pe locul doi in ce priveste numarul proceselor la CEDO, l-a lasat pe Omar Hayssam sa fuga din tara, s-a certat cu CSM.

Monica Macovei a compromis si “ordinea de drept”, din cauza ei si “pe strazi, si in locurile publice se afirma dreptul pumnului”, a crescut numarul “crimelor grave, in stil mafiot”, iar “violenta in familie, intre vecini, in traficul rutier si pe stadioane” a luat-o razna.

Ce sa mai discutam despre faptul ca a repus pe tapet Codul Penal ceausist, ca a adus atingere relatiilor internationale ale Romaniei, prin “dezinformari si paraciuni colportate in cercurile Uniunii Europene”, ca a elaborat proiectul legii Agentiei Nationale de Integritate exclusiv din dorinta de a “crea structuri noi care sa acopere ineficienta structurilor in functiune”

si a “dus o politica a resurselor umane catastrofala”. Pe scurt, Macovei este o “mincinoasa, o dezinformatoare, o ceausista si o conflictuala”, care trebuie demisa urgent pentru a se mai putea salva ce este de salvat din biata justitie ajunsa pe butuci.

Am redus la esenta si am citat din delirul intitulat Motiunea “Minciuna - Adevarul Justitiei Macovei”, introdusa la Senat de conservatorii lui Felix-Voiculescu si sustinuta de intreaga opozitie.

Razboiul impotriva ministrului Justitiei nu este de data recenta, asistam doar la o noua faza, cea mai agresiva, favorizata de actiunea “suspendarea”, context in care doborarea Monicai Macovei devine cruciala.

Atacurile de o agresivitate de care nu s-a “bucurat” pana acum nici un alt ministru au demonstrat cat de incomoda este Macovei si cat de mult a deranjat faptul ca demnitari si politicieni corupti au luat calea parchetelor si instantelor.

De la “Noroc, doamna ministru”, articol din care rezulta ca este cam betiva, la inscenarea cu asa-zisul “ordin de perchezitie in alb”, purtand semnatura, evident indescifrabila, a Monicai Macovei, pana la episodul de telenovela cu malacul care se miorlaia si “tremura” inca la amintirea “tortionarei” care il batea vartos cu bocancul si bulanul, a

fost folosita toata gama de calomnii si injurii. Nu au fost iertate nici familia, tatal, cum altfel, securist si terorist, sau viata privata. Ce sa mai discutam de atacurile de la tribuna Parlamentului, de unde i s-au aruncat cuvinte triviale, de conferintele de presa ale PSD sau PC, unde indivizi precum Ponta sau Voiculescu se intreceau in jigniri si atacuri imunde.

Prea putini i-au luat apararea, ceea ce da dimensiunea degradarii clasei politice. In fapt, este doar vorba de mobilizarea oligarhiilor transpartinice decise sa-si protejeze afacerile si invartelile. De aceea Monica Macovei, acum, ca integrarea s-a produs, printre altele si datorita ei, trebuie inlaturata. Si daca se poate, la brat cu presedintele.

Liberalii nu au agreat-o niciodata, in special dupa episodul intalnirii Patriciu-Tariceanu, dat in vileag de Macovei, iar in ultima vreme s-au aliat corului de detractori. Iarasi, decizia se afla la PNL si premier. Daca liberalii nu voteaza, motiunea cade. Daca premierul se opune, Macovei ramane in functie. Iata un veritabil test de integritate politica.