Presedintele Traian Basescu a trimis, vineri, presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului o scrisoare prin care ii anunta ca se va adresa printr-un mesaj, marti, 13 februarie Camerelor reunite ale Parlamentului Romaniei, se precizeaza intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Conducerile celor doua camere ale Parlamentului vor decide daca presedintele va putea vorbi, in 13 februarie, avand in vedere ca in aceeasi zi la Senat sunt prevazute dezbaterile la motiunea impotriva ministrului Justitiei, Monica Macovei.

Anuntul din partea Presedintiei vine la o zi dupa ce, birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au adoptat o declaratie comuna prin care ii solicitau presedintelui Basescu sa retraga public acuzatiile la adresa Parlamentului.

In urma cu doua zile, la sedinta de bilant a DNA, seful statului a vorbit despre "politicienii intretinuti de oamenii de afaceri", care influenteaza inclusiv decizii ale Parlamentului, si despre refuzul clasei politice de a da puteri Agentiei de Integritate.

In discursul sau, presedintele s-a referit si la faptul ca exista oameni politici care nu fac altceva decat "legi pentru infractori".