Tudor Giurgiu, directorul TVR, s-a aratat nemultumit de faptul ca redactia Sport nu l-a informat despre existenta unei probleme in plata unei rate din contractul de cesiune a drepturilor de difuzare pentru Liga 1, dar si de departamentul economic, care nu a facut plata la timp, precum si de modul abuziv in care Telesport a reziliat contractul.

Declaratia a fost facuta telefonic la Antena 3, in cadrul emisiunii Stirea Zilei, realizata de Gabriela Vranceanu Firea.

Dumitru Dragomir i-a propus lui Tudor Giurgiu, directorul TVR, o "smecherie" pentru ca TVR sa nu ramana fara meciuri, "cu riscul de a se judeca cu celelalte televiziuni", sugerand ca LPF sa faca o singura intalnire cu cele patru televiziuni cu drepturi de difuzare, in care acestea sa isi aleaga meciurile din etape inca de la inceput, cu conditia ca TVR sa accepte de la Telesport pozitia 4.

Astfel cu pozitia a 4-a, TVR ar putea transmite cateva meciuri interesante, avand in vedere ca echipele care se lupta pentru cupa UEFA si cele care joaca pentru retrogradare nu sunt foarte bine stabilite de la inceputul retururului.

Giurgiu a refuzat, pentru ca "nu compara Televiziunea Romana cu un post care nu exista, cu o mira, mai ales ca nu e in pozitia de a manca firimiturile care raman de la masa mare, pentru ca acest contract revine TVR de drept."

Detinatorul drepturilor de transmisie tv pentru campionatul national de fotbal Liga 1, Horatiu Nicolau (Telesport) a declarat ca a incheiat un contract cu Kanal D, caruia i-a cedat drepturile pentru pozitiile 1 si 4 din grila unei etape, pozitii care fusesera detinute de TVR.

Dragomir a dat de inteles ca Nicolau a facut aceasta manevra pentru a se asigura ca nu mai pierde bani din concesionarea drepturilor de difuzare, dupa ce a pierdut o suma considerabila - 1.400.000 dolari - anul trecut dintr-un contract cu Antena 1.

Telesport a justificat aceasta actiune prin neplata unei rate de catre TVR, dupa ce i s-a dat televiziunii publice o perioada de gratie de 20 de zile, permitandu-i a plati factura pentru cesiunea drepturilor de tv, scadenta initial 11 ianuarie, pana la 30 ianuarie.

Mitica Dragomir a sugerat ca TVR nu a avut banii pentru a-i livra in contul Telesport, in timp ce Tudor Giurgiu spune ca e vorba de o neglijenta a angajatilor TVR care a determinat rezilierea contractului, dar si de intentia Telesport de a ceda drepturile mai avantajos televiziunii Dogan.

TVR deruleaza o ancheta interna pentru a gasi cauza si vinovatii care au dus la pierderea contractului de catre televiziunea romana, in valoare de circa 4 milione de dolari. Conducerea departamentului sport a avut in responsabilitate derularea acestui contract, iar departamentului economic ii revenea sarcina de a face platile.

Liga Profesionista de Fotbal a concesionat drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal din campionatul intern societatii Telesport care a cedat aceste drepturi, contra cost, televiziunilor Kanal D, Antena 1, Telesport, National TV.