Presedintele provizoriu al PLD, Theodor Stolojan, a declarat, sambata, la Craiova, ca, dupa alegerile locale din 2004, mai multi liberali i-au propus sa ii tradeze pe democrati si sa faca o alianta cu PSD. El i-a nominalizat pe Calin Popescu Tariceanu, Dinu Patriciu, Ludovic Orban, Crin Antonescu si Norica Nicolai - transmit televiziunile romanesti de stiri. Aceste acuzatii sunt repinse de liberali, care il acuza pe Stolojan ca minte.

"Domnul Tariceanu spunea ca guvernarea alaturi de PSD este raul cel mai mic. Pentru mine nu a fost o surpriza, desi am auzit multi comentatori politici afirmand acest lucru", a spus Stolojan.

Theodor Stolojan s-a referit si la motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei, Monica Macovei. In opinia sa, actiunea a fost initiata cu acceptul tacit al premierului Tariceanu, pentru ca "a suparat multi oameni din cauza ca a inceput sa faca justitie in Romania".

Mai mult, Stolojan a mai afirmat ca actualul Guvern nu va mai rezista mult, decat daca se "taraie" si daca face in continuare compromisuri politice pentru "a fi promovate anumite proiecte".

Theodor Stolojan a reafirmat ca partidul sau il sustine pe presedintele Traian Basescu. El a adaugat ca in cazul in care se va desfasura referendumul, va propune sa fie introdusa o intrebare in legatura cu existenta parlamentului actual si organizarea de alegeri anticipate.