Evenimentul Zilei si Cotidianul subliniaza faptul ca Locomondo, "castigatori de conjunctura", merg la Eurovision pentru ca favoritii au fost descalificati.

Marii perdanti sunt Desperado si Tony Poptamas, scrie Adevarul.

Cine sunt totusi membrii formatiei Locomondo, ne explica Gandul.

Ori iti plac, ori ii urasti pe acesti “Lordi”-I ai Romaniei, potrivit Gardianul.

Cazacioc pentru Helsinki

Raluca Moisa

Locomondo se pregateste pentru marea confruntare Eurovision 2007.

„Castigatori de conjunctura”

Victoria celor de la Locomondo a fost umbrita de scandalurile si polemicile care au dominat aceasta editie a Eurovisionului, mai ales ca au existat voci care le-au adus diverse acuze, incepand cu faptul ca Romania se va prezenta la Helsinki cu un cazacioc si terminand cu faptul ca membrii trupei nu au calitatile vocale necesare unui asemenea concurs.

Totul a culminat cu declaratia lui Mihai Georgescu (Mita de la Bere Gratis), membru al juriului, care i-a numit „castigatori de conjunctura”.

Cu toate acestea, formatia Locomondo s-a dovedit a fi artistul preferat al telespectatorilor, care au acordat maximum de puncte (12) atat in finala, cat si in semifinala.

Integral in Evenimentul Zilei

Cistigatori de conjunctura in finala Eurovision

Anca Nicoleanu

Moga versus Kamara

La discutiile de dupa concurs „s-au mai platit citeva polite la televizor“, dupa cum spunea un membru al juriului. Marius Moga, prin telefon, s-a plins ca multi compozitori il urasc si ca Ionel Tudor si Cornel Fugaru au ceva cu el.

El a spus ca nu intelege cum un compozitor de talia lui Moculescu a acordat 10 puncte piesei trupei Locomondo, Kamara a sarit ca ars, dind astfel startul unor noi runde de certuri in direct. Ionel Tudor a sunat sa-i apostrofeze pe Maruta si pe Costi Ionita, dar si sa anunte ca-i va da in judecata pe cei care vor mai face afirmatii tendentioase la adresa sa.

Zoli de la Simplu a intervenit telefonic sa afirme ca nu are nimic cu Moga, iar Randi, jumatatea de la Morandi, sa declare ca, din punct de vedere armonic si melodic, piesa cistigatoare nu e o capodopera. „Cei de la Locomondo sint niste cistigatori de conjunctura!“, a pus punctul pe i, prin telefon, Mihai Georgescu de la Bere Gratis, membru al juriului de specialitate.

Integral in Cotidianul

Un ex-carabinier manelist, un golan "reconditionat" - reprezentanti ai Romaniei la Helsinki

Laureatii se numesc, anul acesta, Locomondo, trupa special infiintata pentru Eurovision. Dar cine sunt componentii formatiei, oamenii pe umerii si vocile carora cade misiunea inaltatoare de a arata Europei ca Romania suna bine? Doi dintre cei sase activeaza de ceva vreme, absolut onorabil, sub titulatura Alb Negru.

Andrei si Kamara formeaza un duo care se bucura de notorietate, desi reprezinta un proiect relativ nou: au lansat albumul de debut in 2004. Locomondo ii mai include pe Vlad Cretu, component al defunctei trupe Supermarket, Mister M. (fost Dl. Problema), Ciro De Luca (ex-carabinier) si Valer Raileanu (specialist pe traduceri din limba rusa).

Piesa cu care vor participa la show-ul de la Helsinki se numeste "Liubi, liubi, I love you" si n-a scapat nici ea de suspiciuni de plagiat. Pana la urma, o comisie de specialitate a hotarat ca grupul Holly Dolly, dupa a carui melodie "Dolly Song" parea ca s-au inspirat romanii, n-are motive de nemultumire: ai nostri sunt "curati".

(Pentru un verdict personal, puteti accesa www.youtube.com, adresa la care gasiti un clip cu "Dolly Song"). Cu prestigiul imaculat, Locomondo pot merge mai departe. Dar chiar si asa, drumul catre Finlanda nu e presarat doar cu trandafiri. S-au confruntat deja cu rezervele unora si altora in ceea ce priveste capacitatea de a sustine un show convingator pe scena finalei continentale.

Nu de alta, dar vocile lor cu greu ar putea fi catalogate drept senzationale, ba chiar sunt pareri care le situeaza catre polul opus. Criticile au vizat, pana acum, si imaginea grupului, de care baietii sunt, insa, mai mult decat multumiti. Romanii pot fi si ei multumiti: vor fi reprezentati de o entitate artistica fara mari atuuri vocale, dar preocupata, dupa propriile-i declaratii, de mesaj.

"Noi facem diferenta dintre a canta si a transmite ceva", decreta pompos, sub forma de scuza, Vlad Cretu. Dar ce au transmis, pana in prezent, membrii Locomondo?

Integral in Gandul

Eurovisionul national, castigat de “Lordi”-i Romaniei, Locomondo

Liliana Levinta

In finala concursului Eurovision, publicul si juriul au ales o piesa care nu te lasa indiferent: ori o urasti din prima clipa, ori iti place: „Liubi, liubi, i love you“, a celor de la Locomondo. Acum, ramane de vazut ce vor face la Helsinki, acesti „Lordi“ ai Romaniei.

Am ales pana am cules! Dupa atatea acuzatii de plagiat, de incalcari de regulament, dupa eliminari si scandaluri de tot felul, selectia nationala a concursului Eurovision a ajuns la sfarsit. Sambata seara a fost finala. Editie mai chinuita ca anul acesta n-a mai fost niciodata. Cu exceptia scandalurilor mai mici sau mai mari, care apar in fiecare an, de data aceasta isteria a fost generala.

Si din toata bulibaseala, publicul, dar si juriul au ales o piesa care nu te lasa indiferent: ori o urasti din prima clipa, ori iti place. Mie nu-mi place “Liubi, liubi, i love you” de nici o culoare. Desi s-ar putea sa fiu subiectiva in ceea ce priveste potentialul piesei, din cauza unor interpreti ai “proiectului - cum le place lor sa-l numeasca - Locomondo”.

Sa te fereasca Dumnezeu sa-ti exprimi o parere care le este defavorabila sau sa indraznesti sa le dai un sfat. ~la esti! Ti-au sarit la gat imediat. Chiar si dupa ce au castigat - de conjunctura - baietii de la Locomondo tot agresivi erau.

Ca nu mai suporta saracii sa se ia lumea de ei! La talk-show-ul de dupa finala, am crezut la un moment dat ca or sa sara s-o ia la bataie pe Ioana Mandache de la 7 Plus, pentru ca a avut “nerusinarea” sa le spuna ca n-au voce. Ei au motivat altceva, dar n-au pacalit pe nimeni. Acum, ramane de vazut ce vor face la Helsinki acesti “Lordi” ai Romaniei.

Ca sigur va fi ceva de genul “ori la bal, ori la spital”. Adica, ori se umplu de lauri, ori se acopera de rusine. Bineinteles ca ne-am dori sa castige, ca doar nu suntem nebuni sa nu tinem cu Romania.

Integral in Gardianul

Locomondo merge la Helsinki

de Evelyn Badea

Pariu pierdut

Printre marii invinsi ai finalei nationale se numara si Desperado & Tony Poptamas care, cu doua melodii in concurs, au mizat foarte mult pe cea ritmata "European a beautiful sin" si mai putin pe cea lenta, "Where Were You". Astfel, publicul a votat-o in special pe prima, in timp ce juriul a fost impresionat mai mult de cea de-a doua si astfel niciuna dintre piese

n-a avut sorti de izbanda.

Cum era de asteptat, incheierea concursului a fost urmata de o "sedinta" in care specialisti, presa si invingatori au stat fata in fata si si-au spus tot ce aveau de spus in direct la TVR.

Ionel Tudor, al carui fiu Andrei a facut parte din juriu in semifinala, a intrat prin telefon si a fost extrem de virulent la adresa lui Marius Moga, insa acesta n-a mai raspuns atacurilor celor din vechea generatie de compozitori.

Ramane de vazut daca piesa ritmata si vesela care a intrunit sufragiile romanilor va reusi macar performanta Luminitei Anghel & Sistem de acum doi ani (locul III) sau pe cea a lui Traistariu de anul trecut (locul IV).

Integral in Adevarul