Presedintele Traian Basescu a intervenit telefonic in cadrul emisiunii "100%", acuzand moderatorul, pe Robert Turcescu, ca-i reda trunchiat declaratia facuta pe baza "referendumului secuiesc".

"Eu nu-mi asum resposnabilitatea trunchierii mesajului presedintelui de catre colegii d-voastra de la stiri. O s-o citesc eu atunci de pe site asa cum este inregistrata pe toate benzile magnetice ale ziaristilor prezenti la conferinta", a spus Basescu.

Presedintele spune ca secuii fac in momentul de fata o simpla testare a vointei populatiei care nu incalca legea, dar daca acestia vor incerca valorificarea rezultatelor obtinute in urma acestei 'testari' atunci avem de-a face cu o incalcare a prevederilor Constitutiei.

"In cazul in care domnii care au organizat miscarea de saptamana asta i-ar spune referendum, ar fi ilegal. Dar el nu nu indeplineste nicio conditie de referendum."

"Pe site-ul administratiei prezidentiale este declaratia mea cuvant cu cuvant. Daca vreti sa o luati, bine, daca nu, faceti ce va convine in emisiune. Va multumesc si la revedere", a incheiat presedintele Basescu, iritat de faptul ca Robert Turcescu sustinea ca din declaratia postata pe site-ul presedintiei rezulta ca acesta a vorbit in mod clar de un referendum.

Dupa o pauza publicitara ceruta de moderator, presedintele Basescu a revenit telefonic declarand ca ne aflam in fata unei campanii de dezinformare, sustinuta atat de reprezentantii secuimii care vorbesc de un referendum, dar si de unii politicieni care interpreteaza dupa bunul plac Constitutia.

Si a doua interventie a presedintelui Basescu s-a incheiat brusc in urma unui conflict cu deputatul Aurelian Pavelescu, invitat in studioul emisiunii "100%".

Ministrul Administratiei si Internelor,Vasile Blaga, a intervenit si el telefonic de doua ori in cadrul emisiunii sustinand ca in momentul de fata nu se incalca nicio lege si ca nu se va lua nicio masura impotriva demersurilor initiate de Consiliul National Secuiesc.