Presedintele PD a declarat ca nu exista nicio constrangere constitutionala ca Monica Macovei sa demisioneze. O motiune simpla presupune doar un vot de incredere sau neincredere din partea uneia dintre camere.

Si din punct de vedere moral demisia Monicai Macovei nu se justitifica deoarece votul de neincredere a fost dat doar de o singura camera a Parlamentului. "Un vot rusinos care arata inca o data ca interesele partizane de grup sunt deasupra intereselor tarii", a afirmat Emil Boc.

Crin Antonescu a declarat ca, dupa parerea sa, Monica Macovei ar trebui sa-si dea demisia, dar a admis ca toata raspunderea in acest caz revine premierului Tariceanu care poate sau nu sa-i ceara demisia.

Senatorul UDMR, Verestoy Atila, a declarat ca Monica Macovei a primit o lectie politica azi si ca urmare crede ca pe viitor ar trebui sa fie mai receptiva la sugestii si mai deschisa spre dialog pentru a exista o colaborare fructuoasa in cadrul Coalitiei.

Titus Corlatean, secretar general al PSD, sustine ca votul senatorilor are caracter de lege fiind vorba de o majoritate calificata. Decizia Parlamentului are valoare obligatorie pentru Guvern, este o lege organica si nu intra in conflict cu prevederile Constitutiei. In concluzie, Monica Macovei ar trebui sa-si dea demisia.

Presedintele PC, Dan Voiculescu, spune ca daca premierul Tariceanu nu o va demite pe Monica Macovei atunci PC va initia o motiune de cenzura impotriva sa.

Si PRM-ul, prin vocea lui Lucian Bolcas, sustine ca Monica Macovei trebuie sa plece sau sa fie demisa de premier. "Daca nu pleaca, Parlamentul nu o va recunoaste ca ministru", a incheiat Bolcas.