Reprezentantii partidelor politice din Senat au reactionat diferit la acuzatiile PD, potrivit carora senatorul PRM, Claudiu Tanansescu, a votat de doua ori la motiunea Macovei.

PNL,PD si UDMR au cerut analizarea inregistrarii video si dezbaterea situatiei in comisia juridica. PRM neaga acuzatiile aduse senatorului lor, sustinand ca Tanasescu a vrut “sa-si bata joc de PD” in timp ce PSD este revoltat ca inregistarea de la Senat a ajuns in mainile unor lideri politici pentru analiza.

Vicepresedintele Senatului, Teodor Melescanu, a apreciat ca in cazul in care gestul lui Tanasescu va fi confirmat, votul pe motiune nu va fi anulat, ci se poate anula doar votul fraudat.

“Singura consecinta ar putea fi sanctionarea senatorului in cauza, care poate fi atentionarea, chemarea la ordine, retragerea cuvantului, indepartarea din sala pe timpul sedintelor si averisment public scris’, a explicat Melescanu.

Liderul grupului Aliantei D.A. de la Senat, Puiu Hasotti a declarat ca in acest caz trebuie sesizata Comisia juridica, care va viziona inregistrarile video si va lua o decizie in acest sens.

"Nimeni nu si-a inchipuit ca se poate intampla asa ceva... Daca domnul Tanasescu a votat la doua maini este foarte grav si in mod indiscutabil imaginile cu acest vot trebuie puse la dispozitia Comisiei juridice, care va face un raport catre Biroul Permanent al Senatului", a declarat Hasotti.

Senatorul UDMR, Zoltan Puskas, secretar al Senatului, se indoieste ca acest lucru s-a intamplat cu adevarat: ”Nu cred ca cineva sa fi votat de doua ori la motiunea anti-Macovei si asta pentru ca la numararea voturilor nu au aparut niciun fel de discrepante”, a declarat senatorul UDMR.

Senatorul PRM ,Gheorghe Funar, chestor al Senatului, a negat ca Dan Claudiu Tanasescu ar fi votat de doua ori la motiunea anti-Macovei si a mimat doar ca voteaza a doua oara pentru “a-si bate joc de conducerea PD”.

“Tanasescu nu a votat de doua ori in fapt. Si-a batut joc de PD si s-a dus de doua ori prin fata urnei, dar a votat o singura data Tanasescu a facut acest gest pentru ca a aflat de teroarea care domneste in PD si de faptul ca s-a filmat si se vor analiza cu lupa imaginile de la votul secret", a explicat Funar.

Senatorul PSD, Serban Nicolae, s-a aratat revoltat de faptul ca democrati au solicitat inregistrarile televiziunii cu circuit inchis, din ziua votului pe marginea motiunii simple anti-Macovei:

“Nu este admis ca un partid sa ceara imagini de la inregistrarea Senatului votului secret pentru a face investigatii. Au tot dreptul sa-si verifice politieneste proprii senatori, dar in niciun caz sa extinda aceste verificari la toti”, a declarat Nicolae.