Ziarele "Adevarul" si "Ziua" scriu in editia de vineri despre un nou "biletel" trimis de presedintele Basescu.

Concret, cele doua ziare sustin ca presedintele a intervenit pe langa fostul ministru al Transporturilor, Gheorghe Dobre, pentru favorizarea unei firme de constructii, Art Constructii 92 ce ar apartine omului de afaceri Dumitru Bucsaru. Acesta ar fi bun prieten cu Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea, motiv pentru care Gh. Dobre s-a grabit sa rezolve cererea, sustine Ziua.

Firma reclama intarzierea unei plati de 3 milioane de euro in contul unor lucrari efectuate pentru CFR.

Biletul nu cuprinde insa nimic senzational. "D-l Ministru Dobre. Rog analizati si rezolvare legala. 12.4.05", a fost nota scrisa de presedintele Traian Basescu pentru ministrul Transporturilor de atunci, Gheorghe Dobre.

Intervenita telefonic in cadrul unei emisiuni tv, Elena Udrea a spus ca familia ei nu are nicio legatura de afaceri cu Dumitru Bucsaru si a acuzat ziarul Ziua ca dezinformeaza cu intentie. Si acest atac denota, in opinia fostei consiliere prezidentiale, ca "Rosca Stanescu se teme ca el si prietenul sau Dinu Patriciu ar putea fi condamnati in procesele in care sunt inculpati".

Udrea spune ca presedintele pune asemenea notite pe toate petitiile care-i sunt adresate si care, conform legii, trebuie transmise institutiilor autorizate pentru a le rezolva.