Intr-un interviu acordat ziarului Ziua, premierul Tariceanu declara ca doreste ca Macovei sa ramana in guvern, doar daca si Curtea Constitutionala i se pronunta favorabil.

Boc cere Coalitiei sa o sustina public pe ministrului Justitiei pentru ca UE sa nu creada ca Romania a incetat reformele, potrivit Cotidianul.

In timp ce comisarul european pentru Justitie, Franco Frattini, ar fi fost mustruluit de colegii sai pentru declaratiile pro-Macovei, parlamentarii germani isi declara public sprijinul pentru ministrul Justitiei, scrie Gandul.

Berlinul ameninta cu salvgardarea, daca ministrul Macovei nu isi pastreaza portofoliul, scrie Adevarul.

Partidele politice romanesti ignora mesajele din Vest de declansare a a clauzei “Macovei”, conform Romania Libera.

Mai mult, Antonie Iorgovan incearca defaimarea sa, acuzand-o pe Monica Macovei ca ar consuma droguri, scrie Evenimentul Zilei.

Boc cere alt vot pe motiune

Camelia Jula, Simona Maties

In timp ce opozitia cere tot mai insistent demiterea ministrului Justitiei, Monica Macovei, presedintele PD, Emil Boc, a cerut doua zile la rind, simbata si duminica, reluarea votului in cazul motiunii anti-Macovei, dar si sustinere pentru ministrul Justitiei din partea Coalitiei.

Mai mult, Boc cere ca partidele membre ale Coalitiei de guvernamint sa prezinte o declaratie publica de sustinere a ministrului Justitiei. „De ce aceasta solicitare? Pentru ca UE sa aiba certitudinea ca Romania nu a abandonat lupta impotriva coruptiei si ca reformele demarate de ministrul Justitiei, si aflate intr-un stadiu avansat, sint ireversibile“, a explicat Boc.

Integral in Cotidianul

Motiunea anti-Macovei: bile negre din Europa pentru Romania

Liliana Ruse

Comisarul european pentru Justitie, Franco Frattini, ar fi fost mustruluit de catre colegii sai pentru declaratiile pro-Macovei dinaintea motiunii simple dezbatute in Senat. "Comentariile pozitive ale lui Frattini nu au fost bine primite de catre colegii sai din Comisie.

Lui Franco Frattini i s-a amintit ca nu poate adopta o asemenea pozitie publica referitoare la problemele interne ale statelor membre. I s-a spus, de asemenea, ca exista un dialog al Comisiei Europene cu guvernele nationale, nu individual, cu ministrii", afirma sursele citate de euexpands.

Dupa Markus Ferber, deputatul social-democrat Susanne Kastner, vicepresedinte al Bundestagului si lider al Grupului parlamentar de prietenie germano-romana, a declarat, la postul de radio Deutsche Welle, ca votul de neincredere acordat de senatori ministrului Justitiei, Monica Macovei, ar putea declansa, "in ultima clipa", activarea clauzei de salvgardare.

Integral in Gandul.

Amenintari de la Berlin cu salvgardarea

de Bogdan Costache, George Radulescu

Vicepresedintele Bundestagului, Susanne Kastner (foto), avertizeaza, intr-o declaratie acordata Deutsche Welle si citata de Mediafax, ca disputele politice de la Bucuresti ar putea determina intrarea in vigoare, "in ultima clipa, in iunie 2007", a clauzelor de salvgardare si critica motiunea anti-Macovei.

Kastner apreciaza ca luptele ce se poarta in randul partidelor care formeaza arcul guvernamental nu sunt numai ridicole, ci si daunatoare.

Integral in Adevarul

Clauza "Macovei"

de Mihai Ciorcan

Desi cancelariile occidentale nu incurajeaza posibila demitere a ministrului Justitiei, Monica Macovei, partidele politice romanesti ignora aceste semnale. Chiar daca motiunea simpla anti-Macovei a trecut de Senat prin vicierea votului, doar democratii sustin anularea rezultatului si reluarea intregului proces.

Conducerile PSD, PRM, PNL, UDMR si PC au ramas indiferente la declaratiile vicepresedintelui Bundestagului, Susanne Kastner, care a avertizat ca Romaniei i s-ar putea activa clauza de salvgardare pe Justitie si din cauza evolutiei razboiului purtat impotriva lui Macovei.

Integral in Romania Libera

Iorgovan, Vadim al PSD

Clarice Dinu, Marius Nica

Senatorul PSD a declarat ieri ca are informatii potrivit carora Monica Macovei ar consuma droguri. "Este o ierbivora (iarba este termenul folosit pentru marijuana - n.r.), adica ii place sa prizeze si asta se vede pe fata ei", a afirmat Iorgovan.

El a recunoscut ca nu are probe pentru a-si sustine acuzatiile, dar a precizat ca informatia i-a parvenit "de la unii angajati ai Ministerului Justitiei". "Poate fi o barfa, dar ma indoiesc ca oamenii aia atat de seriosi inventeaza", a tinut sa precizeze senatorul PSD.

Integral in Evenimentul Zilei.