Angajati de la Metrorex vor primi salarii mai mari. Conform ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, cresterile salariale se vor incadra intre procentele de 10% si 20%.

Ministrul a declarat ca au fost aprobate bugetele de venituri si cheltuieli pentru 13 companii din subordinea MTCT, care nu sunt monitorizate, printre care si Metrorex.

"Nu mai exista nici o piedica pentru incheierea noului contract colectiv de munca la Metrorex, putand sa inceapa negocierile intre conducere si sindicate. Aceste discutii, care trebuie sa aiba loc, nu sunt axate doar pe chestiuni salariale, ci pe un intreg pachet de masuri care vizeaza conditiile de munca, promovari, etc", a afirmat ministrul Berceanu.

Ministrul Transpotrurilor a afirmat ca ar fi de acord cu trecerea Metrorex in subordinea Primariei Capitalei, insa acest lucru nu este posibil pentru ca eforturile Primariei sunt concentrate pe imbunatatirea transportului de suprafata.

Berceanu sustine ca va face o vizita in Japonia, unde va semna un contract de credit cu Banca Japoniei pentru Cooperare Internationala (JBIC), fondurile urmand sa fie utilizate pentru construirea liniei de metrou Piata Victoriei-Otopeni.

"Proiectul va costa 940 milioane de euro si va strabate un numar de 21 de statii, cu o distanta de 800 de metri intre ele, distanta mai mult sau mai putin standard in Europa. La noi, aceste statii de metrou au fost construite mult mai indepartate. Speram sa ne intoarcem cu succes si acest credit sa ne fie aprobat", a precizat Berceanu.