Ce s-a intamplat marti seara la TVR in timpul emisiunii "Intre bine si rau" a dlui Liviu Mihaiu care-l avea ca invitat pe premierul Tariceanu a intrecut imaginatia oricarui autor de razboi.

Secventa in care presedintele Basescu a intervenit telefonic adresandu-i premierului "rugamintea sa nu mintiti" - si insirand apoi istoria contractelor din energie si a interventiilor "cu valize cu bani" la minister pentru onorarea lor, rapoartele actuale citite impreuna cu premierul, despre santajarea consumatorilor industriali de catre "baietii destepti", precum si replica vulgara:

"aveti fata de european sadea, cu papion" si acuzatia directa: "stiti de mafia din energie si de doi ani nu faceti nimic" - va ramane probabil in antologia thriller-ului politic. Ce-ar mai putea urma de aici incolo? Culmea e ca emisiunea, consacrata "grupurilor de interese", incepuse pasnic si academic.

Premierul citise definitia "oligarhiei" din dictionare pentru a demonstra ca noi n-avem asa ceva (poate altii!) si zugravea idilic grupurile de interese: cand ca niste nevinovate reuniuni familiale ("si eu fac parte dintr-un grup de interese cu sotia, copiii si parintii"), cand ca niste intruniri mondene ("si Romano Prodi era cu un om de afaceri"), cand ca niste grupuri patriotice: "eu

recunosc ca fac parte din grupul de interese care sustine prioritatea alegerilor europarlamentare".

Tot confundand grupurile de interese ba cu partidele, ba cu rubedeniile sau vecinii, premierul era cat p?aci sa ajunga la grupa mica de interese de la gradinita dar ziaristii prezenti l-au intrerupt aducandu-i aminte de "baietii destepti" din energie si de "fata blonda" de la presedintie, adica dna Elena Udrea despre care premierul insusi a dezvaluit ca "RAPPS era pe cale sa devina o feuda a

doamnei". Aici a intrat pe fir dl Basescu si din acest moment batalia s-a mutat pe taramul energetic masculin unde dl Tariceanu a ripostat (domnia sa minte!) acuzand interventiile dlor Basescu si Stolojan in favoarea ALRO-Slatina. Urata poveste. Asta nu e curatenie de Pasti ci mutarea nesfarsita a gunoiului dintr-o curte in alta, prin intermediul mass-media.

Dupa crancenul scandal cei doi nici n-au mai suportat sa stea in aceeasi tara si au fugit care-incotro: presedintele in Egipt si premierul in Japonia - oferindu-ne doua zile de pauza. Rugaciunea unui dac recent: fereste-ma, Doamne, de Basescu si apara-ma de Tariceanu, - ca de Iliescu, Geoana, Vadim, Becali si Voiculescu nu ne mai scapa nimeni.