Cand aud de case bantuite, romanii se inarmeaza cu usturoi si icoane, spun rugaciuni si dau fuga la preot. Americanii, in schimb, platesc bani grei sa se „odihneasca” in asemenea case. Jurnalistii de la publicatia About au intocmit un top al hotelurilor bantuite din SUA.

Pe primul loc se afla un hotel de langa New Orleans - locul in care farmecele si practicile voodoo sunt la ele acasa.

1. Plantatia Myrtles

Acest hotel de pe o plantatie din Louisiana este cunoscuta drept cea mai bantuita locatie din America. Se afla la o ora de mers de New Orleans, iar legenda spune ca a fost construita pe un vechi cimitir indian. Dar cine mai are nevoie de dovezi cand nu mai putin de zece crime au fost comise in aceleasi camere in care oaspetii hotelului se odihnesc acum?

Pentru o noapte de cazare si micul dejun in aceasta „citadela a fantomelor”, turistii amatori de senzatii tari platesc intre 115 si 175 de dolari.

2. Hotelul Queen Mary

Queen Mary se afla in Long Beach, California si este considerat cel mai de lux transatlantic transformat in hotel. Desi a ramas de ani buni la tarm, activitatea fantomelor continua. Angajatii hotelului va ofera un tur al locurilor bantuite, cum ar fi piscina de la clasa I.

Legendele spun ca nava este bantuita de fantoma a doua femei care s-au inecat aici in 1930 si in 1960, iar aparatele electronice specializate detecteaza in cabinele de schimb de langa piscina o sursa de energie negativa.

Cei care vor sa petreaca o noapte pe Queen Mary trebuie sa plateasca intre 81 si 450 de dolari.

3. Hotel Del Coronado

Numai intr-o singura camera din acest hotel au fost detectate mai mult de 37 de femomene paranormale intr-o singura zi. Hotelul este bantuit de fantoma lui Kate Morgan, o tanara care a murit langa hotel acum un secol.

Pretul camerelor incepe de la 158 de dolari.

4. Hotelul Crescent

Hotelul se afla in statul Arkansas si este cunoscut pentru fenomenele ciudate care se petrec aici. Camera 218 este numai unul dintre locurile in care se aud sunete ciudate. Aici se spune ca a cazut si a murit un muncitor care lucra pe acoperis. Stafia lui loveste in pereti, porneste si opreste luminile si televizorul.

Preturile la cazarea in acest hotel variaza de la 65 la 225 de dolari.

5. Hotelul Stanley

Acest hotel l-a inspirat pe Steven King cand a scris „The Shining”. Spre deosebire de carte, fantomele din Hotelul Stanley nu sunt rele. Adesea, turistii spun ca aud copii jucandu-se pe holuri, chiar si cand acestea sunt pustii.

Doritorii se pot caza aici in schimbul unor sume ce variaza intre 119 si 219 dolari.