Disputa dintre Doru Buscu si Traian Ungureanu inceputa in paginile ziarului "Cotidianul" a continuat in emisiunea "100%" (Realitatea TV).

Traian Ungureanu crede ca imperiile media, controlate de grupuri oligarhice, au creat o falsa "problema Basescu" la numai cateva luni de la instalarea la Cotroceni, imediat dupa ce presedintele a atacat grupurile de interese existente in jurul guvernului.

"Romania este la ananghie in acest moment si este pe cale de a intra sub controlul unor retele oligarhice", afirma Traian Ungureanu.

Ungureanu spune ca scrie despre Basescu, nu ca sa-i faca cult, nu pentru ca are o relatie personala cu el, nu pentru ca i-a pus in brate ambasada ci fiindca ii intelege rosturile si obiectivele politicii sale.

Justitia, Legea ANI, Ordonanta DIICOT si lupta anti coruptie sunt principalele probleme ale Romaniei. In loc sa trateze in mod responsabil aceste probleme, Parlamentul Romaniei are o singura obsesie: Monica Macovei si Traian Basescu.

Si imaginea presedintelui de "inamic al Parlamentului" este tot o creatie a mass-media, afirma Traian Ungureanu, in opinia caruia presedintele nu a facut decat sa atace practicile iresponsabile si periculoase ale parlamentarilor si nu s-a declarat niciodata pentru desfiintarea Parlamentului.

Doru Buscu a continuat sa-i reproseze lui Traian Ungureanu gestul de a accepta propunerea pentru postul de ambasador la Londra, atragandu-i atentia acestuia ca e antigravitational ca ziarist sa nu fii un critic constructiv al puterii si nu un sustinator al acesteia.

Dinu Patriciu este canalul scurgerilor acuzelor standard catre "mogulii presei" pentru ca Patriciu este in evidente legaturi cu Tariceanu. Din aceste puncte a plecat polarizarea Basescu-Tariceanu, afirma Doru Buscu.

Sit ot de aici a plecat si polarizare presei in jurul celor doua personaje. O parte a presei a calcat in picioare aceasta situatie, iar o alta a spus ca in umbra s-ar afla Traian Basescu. Presa si vremurile au facut dintr-un personaj mediocru, premierul Tariceanu, un combatant egal al lui Basescu, a mai afirmat Doru Buscu.

Redactorul sef al ziarului Cotidianul a atacat "modul demagogic" prin care presedintele Basescu a ales sa condamne comunismul, afirmand ca acesta avea toate dovezile din lume pentru un astfel de gest si nu era nevoie de o comisie.

Deasemenea, Buscu i-a reprosat acestuia si modul "infantil" in care a inteles ce inseamna comunismul, argumentand pe marginea unui interviu acordat de Traian Basescu in revista "22".