Invitat in cadrul emisiunii 100% (Realitatea TV), ministrul Internelor, Vasile Blaga, a declarat ca, dupa parerea sa, Prefectul de Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost baut atunci cand a fost gasit dormind in masina la semafor, iar politistii nu si-au facut datoria, motiv pentru care cei doi politisti implicati in cauza au fost demisi.

Vasile Blaga spune ca e absolut necesar ca prostitutia sa fie legalizata, altfel fenomenul nu poate fi controlat, amenzile aplicate sunt si prea mici si ineficiente.

Ministrul de Interne promite ca va rezolva si haosul care domneste in momentul de fata la ghiseele unde se elibereaza pasapoarte si se preschimba permisele auto.

In cazul cehului Priplata, Blaga spune ca a fost emis un mandat european de aducere, de acum incolo fiind de datoria partii cehe sa-l extradeze cat mai repede.

"Procurorul trebuia sa ceara supravegherea lui Omar Hayssam si SRI-ul sa il urmareasca. Trebuie aflat cine nu si-a facut datoria", a evitat un raspuns transant Vasile Blaga.

In comparatie cu 2005, in 2006 au crescut furturile din buzunare cu 22%, numarul autovehiculelor furate a crescut cu 19%, iar furturile din locuinte au crescut cu 21%. Criminalitatea in mediul rural a crescut si ea cu 11%.

"A fost o practica in trecut de a nu se inregistra aceste mici infractiuni pentru a nu se incarca Politia cu aceste cazuri nerezolvate", a explicat Vasile Blaga cresterea datelor prezentate mai sus.

Ministrul de Interne mai crede ca de vina pentru cresterea furturilor sunt si cetatenii care nu obisnuiesc sa anunte la politie prezentele suspecte din zonele in care locuiesc. Deasemenea o parte de vina o poarta si romanii care muncesc in strainatate, ce-si ridica vile in tara si pleaca apoi in strainatate lasand casa fara niciun sistem de paza.

Vasile Blaga crede ca PD-ul se afla in momentul asta undeva la 30%, iar Alianta are un procent mai mare decat cel obtinut la alegerile din 2004.