Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi dimineata, ca participarea presedintelui Taian Basescu la sedinta de Guvern de miercuri a fost doar o operatiune de imagine a acestuia, pentru ca seful statului a venit "sa traga de urechi Guvernul si sa ii dea teme".

Premierul Tariceanu a mai spus ca, initial, a apreciat gestul presedintelui Basescu ca "o deschidere spre un dialog institutional", insa si-a dat seama ca s-a inselat, dupa ce a ascultat declaratiile pe care seful statului le-a facut miercuri seara.

Seful Executivului a mai spus ca, din totalul subiectelor abordate in sedinta Guvernului, cu greu pot fi mentionate teme care sa tina de atributiile presedintelui.

Tariceanu a adaugat ca intotdeauna a apreciat un dialog institutional, dar acesta ar trebui sa urmareasca rezolvarea problemelor si nu abordarea unor teme care sa creeze o falsa imagine, precum deficitul comercial in relatia cu China.

Premierul a mentionat, totodata, ca intr-o economie de piata, autoritatile nu pot impune intreprinderilor sa exporte catre anumite tari, pentru echilibrarea balantei comerciale.

Calin Popescu Tariceanu a facut aceste afirmatii dupa ce a participat la sedinta inaugurala a Comitetului de Evaluare a Master Planului pentru Dezvoltarea Turismului in Romania. Aceste declaratii au fost transmise in direct de televiziunile romanesti de stiri.

La cateva ore dupa ce a participat la sedinta de Guvern de miercuri, presedintele Traian Basescu a facut o declaratie de presa, in care s-a declarat nemultumit de felul in care Executivul gestioneaza problemele din justitie, sanatate, energia sau agricultura.